Veckans meny

Veckans meny serveras tisdag–fredag, klockan 11–14. På lördagar serveras dagens lunch och soppa, på söndagar dagens soppa. För bordsbokning ring 08-534 818 12 alt. bistronobel@nobelmuseum.se

I dagens lunch ingår sallad, bröd och kaffe. Som ett led i Bistro Nobels Svanencertifiering strävar vi efter att i så stor utsträckning som 
möjligt servera närproducerade, ekologiska och ”fair trade”-produkter.


Veckans meny, v. 43 (21 oktober–24 oktober)

Veckans meny som pdf, v. 43

Tisdag 21 oktober

Tonfisk-köttbullar med pinjenötter, tomatsås och pasta
Ugnsbakat majskycklingbröst med balsamicosky och auberginegratäng
Spaghetti med kronärtskockshjärtan, vitlök, persilja och parmesan
Lins- och morotssoppa med curry och rostade cashewnötter

Onsdag 22 oktober

Halstrad kolja med rödvinssås, gräddstuvad palsternacka och kokt potatis
Gryta på nötkött med grön chili med ris och yoghurt
Spaghetti med kronärtskockshjärtan, vitlök, persilja och parmesan
Gul grönsakssoppa med osttoast

Torsdag 23 oktober

Grillad smörfisk med saltsyrlig bönsallad och örtolja
Salta biten med brynta rötter, pepparrot och hemgjord senap
Spaghetti med kronärtskockshjärtan, vitlök, persilja och parmesan
Ärtsoppa med pannkakor, sylt och grädde

Fredag 24 oktober

Kokt torskrygg med räkor, ägg, pepparrot, skirat smör och kokt potatis
Köttfärs i fillodeg med fetaost, bönor, vitlök samt örtsky och matig sallad
Spaghetti med kronärtskockshjärtan, vitlök, persilja och parmesan
Broccolisoppa med chèvre och rostade pinjenötter


Veckans meny, v. 44 (28 oktober–31 oktober)

Veckans meny som pdf, v. 44

Tisdag 28 oktober

Halstrad lax med auberginefyllda cannelloni, tomatsås, örter och parmesan
Köttbullar med rödvinssky, gräddstuvad savojkål och kokt potatis
Grönsaksbouillabaisse med rouille
Sparrissoppa med ägghalva och räkor

Onsdag 29 oktober

Fiskgryta med gremolata och kokt potatis
Kålpudding med sky, rårörda lingon och kokt potatis
Grönsaksbouillabaisse med rouille
Tomatsoppa med ravioli

Torsdag 30 oktober

Kokt lättrimmad torskfilé med löksås och pressad potatis
Kycklinggryta “piri-piri“ med ris
Grönsaksbouillabaisse med rouille
Ärtsoppa med pannkakor, sylt och grädde

Fredag 31 oktober

Färsfylld brotulafilé med vitvinssås och spenatbulgur
Spaghetti Carbonara med salsiccia
Grönsaksbouillabaisse med rouille
Dragonsoppa med musslor och morötter


Bistro Nobel

Contact

Nobelmuseet Stortorget 2, Gamla Stan, Box 2245, 103 16 Stockholm
work +46 8 534 818 00
Executive Editor: Olov Amelin

Main sponsors

Today at the Museum

Opening hours

11:0017:00

Tours

Events

No events today.

Daily Special

Grilled butterfish med a salt and sour bean salad and herb oil
Cured brisket with root vegetables, horseradish and homemade mustard
Spaghetti with artichoke, garlic, parsley and parmesan cheese
Pea soup, pancakes with cream and jam