Veckans meny

Veckans meny serveras tisdag–fredag, klockan 11–14. På lördagar serveras dagens lunch och soppa, på söndagar dagens soppa. För bordsbokning ring 08-534 818 12 alt. bistronobel@nobelmuseum.se

I dagens lunch ingår sallad, bröd och kaffe. Som ett led i Bistro Nobels Svanencertifiering strävar vi efter att i så stor utsträckning som 
möjligt servera närproducerade, ekologiska och ”fair trade”-produkter.


Veckans meny, v. 14 (31 mars–2 april)

Veckans meny som pdf

Tisdag 31 mars

Stekt strömming med brynt smör, lingon och potatismos
Färsbiffar med mild pepparsås och rösti
Falafel med pistage-aioli och tabbouleh
Grön ärtsoppa med palsternacka och ingefära

Onsdag 1 april

Ugnsomelett med kallrökt och gravad lax och örtpotatis
Balsamicoglaserat sidfläsk med sötpotatismos och spenatsallad
Falafel med pistage-aioli och tabbouleh
Klar champinjonsoppa med ris och sallad

Torsdag 2 april

Kokt torskfilé med räkor, pepparrot, ägg, smör och kokt potatis
Lammgryta med ris och yoghurt
Falafel med pistage-aioli och tabbouleh
Ärtsoppa med pannkakor, sylt och grädde


Veckans meny, v. 15 (7–10 april)

Veckans meny som pdf

Tisdag 7 april

Kroppkakor med rökt lax, skirat smör och rårörda lingon
Kyckling- och ricottafyllda canneloni med basilikasås och parmesan
Sötpotatiswok med spenat och vattenkastanjer
Linssoppa med indiska kryddor

Onsdag 8 april

Parmesangratinerad torskfilé med ratatouille och potatismos
Rödvinsbrässerat högrev med örtglasyr och potatismos
Sötpotatiswok med spenat och vattenkastanjer
Soppa på svarta bönor med avokado, crème fraîche och salladslök

Torsdag 9 april

Oliv- och dillmarinerad lax med äpple-crème fraîche och kokt potatis
Lammfärsgryta med bacon, tomat, linser och marsalavin, ris
Sötpotatiswok med spenat och vattenkastanjer
Ärtsoppa med pannkakor, sylt och grädde

Fredag 10 april

Ugnsbakad sejfilé med varma grönsaker, citronsmör och kokt potatis
Färsbiffar med mangosky och rostade rotfrukter
Sötpotatiswok med spenat och vattenkastanjer
Sparrissoppa med räkor

Contact

Nobelmuseet Stortorget 2, Gamla Stan, Box 2245, 103 16 Stockholm
work +46 8 534 818 00
Executive Editor: Olov Amelin

Main sponsors

Today at the Museum

Opening hours

11:0017:00

Tours

Events

No events today.

Daily Special

Omelette with smoked salmon, gravlax and herb potatoes
Balsamico-glazed pork belly with sweet potato puré and a spinach salad
Falafel with pistachio aioli and tabbouleh
Clear mushroom soup with rice and lettuce