Veckans meny

Veckans meny serveras tisdag–fredag, klockan 11–14. På lördagar serveras dagens lunch och soppa, på söndagar dagens soppa. För bordsbokning ring 08-534 818 12 alt. bistronobel@nobelmuseum.se

I dagens lunch ingår sallad, bröd och kaffe. Som ett led i Bistro Nobels Svanencertifiering strävar vi efter att i så stor utsträckning som 
möjligt servera närproducerade, ekologiska och ”fair trade”-produkter.


Veckans meny, v. 40 (30 september–3 oktober)

Veckans meny som pdf, v. 40

Tisdag 30 september

Stekt strömming med brynt smör, lingon och potatismos
Kalvfärslimpa med cognacsgräddsås och rösti
Gnocchi med broccoli bräserad i vitt vin, vitlök och grädde
Bondsoppa med linser och rökt fläsk

Onsdag 1 oktober

Ugnsbakad torsk med pestotäcke, tomatsås och ris
Kyckling Mughlai med ris
Gnocchi med broccoli bräserad i vitt vin, vitlök och grädde
Fisksoppa med aioli

Torsdag 2 oktober

Höstlig fisk- och skaldjursgryta med kokt potatis
Ugnsbakat grillat sidfläsk med lönnsirap och potatismos med vitlök och grön chili
Gnocchi med broccoli bräserad i vitt vin, vitlök och grädde
Ärtsoppa med pannkakor, sylt och grädde

Fredag 3 oktober

Wallenbergare på fisk med skirat smör, ärtor och potatismos
Katalansk gryta med riven ost och ris
Gnocchi med broccoli bräserad i vitt vin, vitlök och grädde
Karljohanssvampsoppa med ankbröst och spenat


Bistro Nobel

Contact

Nobelmuseet Stortorget 2, Gamla Stan, Box 2245, 103 16 Stockholm
work +46 8 534 818 00
Executive Editor: Olov Amelin

Main sponsors

Today at the Museum

Opening hours

11:0020:00

Tours

Events

No events today.

Daily Special

Salmon quenelles with spinach, a white wine sauce and rice
Roast beef with a red wine sauce, bacon, mushrooms and potato gratin
Falafel with a pistachio aioli and a quinoa salad
Carrot soup with a basil crème fraîche