Veckans meny

Veckans meny serveras tisdag–fredag, klockan 11–14. På lördagar serveras dagens lunch och soppa, på söndagar dagens soppa. För bordsbokning ring 08-534 818 12 alt. bistronobel@nobelmuseum.se

I dagens lunch ingår sallad, bröd och kaffe. Som ett led i Bistro Nobels Svanencertifiering strävar vi efter att i så stor utsträckning som 
möjligt servera närproducerade, ekologiska och ”fair trade”-produkter.


Veckans meny, v. 48 (25 november–28 november)

Veckans meny som pdf, v. 48

Tisdag 25 november

Halstrad escolarfilé med grönsaksrisotto och pumpakärneolja
Sjömansbiff med saltgurka
Kikärtscurry med jordnötssmör, lime och ris
Zucchinisoppa med cambozola och skaldjur

Onsdag 26 november

Fiskgryta med kokt potatis
Viltjärpar med enbärssås, gelé och kokt potatis
Kikärtscurry med jordnötssmör, lime och ris
Sötpotatissoppa med vitlöksbröd

Torsdag 27 november

Laxqueneller med vitvinssås och ris
Lammgryta med spenat, citron, svartpeppar och ris
Kikärtscurry med jordnötssmör, lime och ris
Ärtsoppa med pannkakor, sylt och grädde

Fredag 28 november

Ugnsbakad torskrygg med rostade rotfrukter och granatäpplesirap
Texas chili med tillbehör och ris
Kikärtscurry med jordnötssmör, lime och ris
Kycklingsoppa med linser och bönor


Veckans meny, v. 49 (2 december–5 december)

Veckans meny som pdf, v. 49

Tisdag 2 december

Ugnsbakad lättrimmad chili-lax med tomatsallad och rårisotto
Färsbiffar med svampsås och klyftpotatis
Falafel på svarta bönor och majs med matvetesallad och gurkchilidipp
Kantonesisk kycklingsoppa

Onsdag 3 december

Kokt torsk med musselsås, grönsaksjulienne och kokt potatis
Bräckt oxbringa med rödvinssås, lök och potatisgratäng
Falafel på svarta bönor och majs med matvetesallad och gurkchilidipp
Marockansk Harirasoppa (linser, örter, lammkött)

Torsdag 4 december

Fisk- och skaldjursgryta med ingefära, lime, chili och ris
Kyckling Tikka Masala med ris
Falafel på svarta bönor och majs med matvetesallad och gurkchilidipp
Ärtsoppa med pannkakor, sylt och grädde

Fredag 5 december

Spaghetti med rökt lax, tomat, vitlök, grädde och vodka
Stek ”Niçoise” med haricot verts och kokt potatis
Falafel på svarta bönor och majs med matvetesallad och gurkchilidipp
Mustig lins- och kokossoppa med räkor


Bistro Nobel

Contact

Nobelmuseet Stortorget 2, Gamla Stan, Box 2245, 103 16 Stockholm
work +46 8 534 818 00
Executive Editor: Olov Amelin

Main sponsors

Today at the Museum

Opening hours

11:0017:00

Tours

Events

No events today.

Daily Special

Baked cod with roasted root vegetables and pomegranate syrup
Texas Chili with rice
Chick pea curry with peanut butter, lime and rice
Chicken soup with beans and lentils