Veckans meny

Veckans meny serveras tisdag–fredag, klockan 11–14. På lördagar serveras dagens lunch och soppa, på söndagar dagens soppa. För bordsbokning ring 08-534 818 12 alt. bistronobel@nobelmuseum.se

I dagens lunch ingår sallad, bröd och kaffe. Som ett led i Bistro Nobels Svanencertifiering strävar vi efter att i så stor utsträckning som 
möjligt servera närproducerade, ekologiska och ”fair trade”-produkter.


Veckans meny, v. 44 (28 oktober–31 oktober)

Veckans meny som pdf, v. 44

Tisdag 28 oktober

Halstrad lax med auberginefyllda cannelloni, tomatsås, örter och parmesan
Köttbullar med rödvinssky, gräddstuvad savojkål och kokt potatis
Grönsaksbouillabaisse med rouille
Sparrissoppa med ägghalva och räkor

Onsdag 29 oktober

Fiskgryta med gremolata och kokt potatis
Kålpudding med sky, rårörda lingon och kokt potatis
Grönsaksbouillabaisse med rouille
Tomatsoppa med ravioli

Torsdag 30 oktober

Kokt lättrimmad torskfilé med löksås och pressad potatis
Kycklinggryta “piri-piri“ med ris
Grönsaksbouillabaisse med rouille
Ärtsoppa med pannkakor, sylt och grädde

Fredag 31 oktober

Färsfylld brotulafilé med vitvinssås och spenatbulgur
Spaghetti Carbonara med salsiccia
Grönsaksbouillabaisse med rouille
Dragonsoppa med musslor och morötter


Veckans meny, v. 45 (4 november–7 november)

Veckans meny som pdf, v. 44

Tisdag 4 november

Laxpudding med skirat smör och rårörda lingon
Rimmade karrérullader i buljong med späda grönsaker och kokt potatis
Vegetarisk lasagne med tomat, basilika, mozzarella och parmesan
Grön vegetarisk soppa med sojabönor och tofu

Onsdag 5 november

Ugnsbakad sejfilé med örttäcke och rotfruktsmos
Indisk smörkyckling med ris
Vegetarisk lasagne med tomat, basilika, mozzarella och parmesan
Morotssoppa med citrongräs, tunnbrödrulle med stark färskoströra

Torsdag 6 november

Halstrad torskilé med indisk spenatröra och ris
Små färsbiffar med fetaost, oliver, basilikasky och rostad potatis
Vegetarisk lasagne med tomat, basilika, mozzarella och parmesan
Ärtsoppa med pannkakor, sylt och grädde

Fredag 7 november

Parmesanstekt hokifilé med paprikasås och potatiskaka
Pasta med ragù alla bolognese och parmesan
Vegetarisk lasagne med tomat, basilika, mozzarella och parmesan
Jordärtskockssoppa med rostade hasselnötter och svamp


Bistro Nobel

Contact

Nobelmuseet Stortorget 2, Gamla Stan, Box 2245, 103 16 Stockholm
work +46 8 534 818 00
Executive Editor: Olov Amelin

Main sponsors

Today at the Museum

Opening hours

11:0017:00

Tours

Daily Special

Please see menu in the Bistro