Veckans meny

Veckans meny serveras tisdag–fredag, klockan 11–14. På lördagar serveras dagens lunch och soppa, på söndagar dagens soppa. För bordsbokning ring 08-534 818 12 alt. bistronobel@nobelmuseum.se

I dagens lunch ingår sallad, bröd och kaffe. Som ett led i Bistro Nobels Svanencertifiering strävar vi efter att i så stor utsträckning som 
möjligt servera närproducerade, ekologiska och ”fair trade”-produkter.


Veckans meny, v. 22 (26–29 maj)

Veckans meny som pdf

Tisdag 26 maj

Lättrimmad kokt sej med limesås och pressad potatis
Nötfärsbiffar med ingefärssmak, mos med röda linser och chili
Falafel på majs och svarta bönor med kall tomatsås och tabbouleh
Fisksoppa med fänkålsaioli

Onsdag 27 maj

Stekt strömming med brynt smör, rårörda lingon och potatismos
Ugnsbakat sidfläsk med lönnsirap och potatismos med vitlök och grön chili
Falafel på majs och svarta bönor med kall tomatsås och tabbouleh
Indisk blomkålssoppa

Torsdag 28 maj

Kokt torsk med räkor, pepparrot, skirat smör och kokt potatis
Rostad kyckling med coleslaw och klyftpotatis
Falafel på majs och svarta bönor med kall tomatsås och tabbouleh
Kålsoppa med viltkött och örter

Fredag 29 maj

Grön fisk- och skaldjursgryta med kokt potatis
Wallenbergare med skirat smör, lingon, ärtor och potatismos
Falafel på majs och svarta bönor med kall tomatsås och tabbouleh
Zucchinisoppa med ädelost

Contact

Nobelmuseet Stortorget 2, Gamla Stan, Box 2245, 103 16 Stockholm
work +46 8 534 818 00
Executive Editor: Olov Amelin

Main sponsors

Today at the Museum

Opening hours

11:0017:00

Tours

Events

No events today.

Daily Special

Fried herring with browned butter, lingonberries and mashed potatoes
Baked pork belly with maple syrup and potatoes mashed with garlic and chilies
Sweet corn and black bean falafel with tomato sauce and tabbouleh
Indian cauliflower soup