Praktisk information

Öppettider

Vinter

1 september–31 maj

Tisdagar: 11–20
Onsdagar–söndagar: 11–17
Måndagar: stängt

1 januari: Museet stängt (Nyårsdagen)
24 december: Museet stängt (Julafton)
25 december: Museet stängt (Juldagen)
31 december: Museet stängt (Nyårsafton)

Vid tillfällen kan Nobelmuseet öppna senare eller stänga tidigare. Se gärna kalendariet för att planera ditt besök.

Sommar

1 juni–31 augusti

Alla dagar: 10–20

19 juni: Museet stängt (Midsommarafton)

Vid tillfällen kan Nobelmuseet öppna senare eller stänga tidigare. Se gärna kalendariet för att planera ditt besök.


Entrépris

Vuxna: 100 kr

Studerande: 70 kr
Pensionär: 70 kr
Barn och ungdomar till och med 18 år: fri entré
Grupper (min. 15 personer): 80 kr per person
Årskort: 150 kr/person

Skolklasser: särskilda villkor

Fri entré tisdagar kl 17–20

Hyra av en audioguide: 20 kr

Fri entré gäller även för följande: Stockholmkortet, Stockholmspasset, Stockholm Key of Honour, ICOM, AAM, SMI, auktoriserade guider.  


Visningar

Nobelmuseet erbjuder visningar varje dag. Visningarna ingår alltid i entréavgiften. 

Vinter

1 september–31 maj

Engelska: 11.15, 13.15, 15.15
Svenska: 14.15
Tisdagar även svensk visning kl. 17.30

Familjevisning lördagar och söndagar kl. 14.00 

Visning för synskadade den 14/10 och 11/11 kl. 18.00
Visning med teckenspråkstolk den 21/10 kl. 18.00

Sommar

1 juni–31 augusti

Engelska: 10.15, 11.15, 13.15, 15.15, 16.15, 18.15
Svenska: 14.15


Hitta hit

Besöksadress

Börshuset, Stortorget 2, Gamla Stan, Stockholm.

Åka kollektivt

T-bana: Station Gamla Stan
Buss: 43, 2, 55 och 76 (Hållplats Slottsbacken)
Buss: 3 och 53 (Hållplats Riddarhustorget)   


Översikt av Nobelmuseet

Karta över museet

Contact

Nobelmuseet Stortorget 2, Gamla Stan, Box 2245, 103 16 Stockholm
work +46 8 534 818 00
Executive Editor: Olov Amelin

Main sponsors

Today at the Museum

Opening hours

11:0017:00

Tours

Events

No events today.

Daily Special

Fish lasagna with spinach, tomato, white wine sauce and parmesan
Meatballs with a cream sauce, pickled cucumber, lingonberries and potatoes
Spaghetti with artichoke, garlic, parsley, and parmesan cheese
Broccoli soup with fennel and salsiccia sausage