Nyfikenhetsministeriet

Vi synliggör det osynliga

 

 Värmekamerashow

Ett samspel mellan Science Art, Film och Teknik med en twist av magi!

Power to the people. Nyfikenhetsministeriet arbetar med att sprida kunskap kring vetenskap, forskning och nya upptäckter genom att ta dem ur laboratoriet och göra dem tillgängliga för många i vårt vardagliga liv på ett både underhållande och roligt sätt. Genom att visualisera nya upptäckter, vetenskap och information skapar vi en karta som alla kan utforska. Vi experimenterar med ljus, ljud, rörelse, illusioner och rumsuppfattning. Våra sinnesvidgande filmer, shower och experiment blir upplevelser som hyllar innovation, kreativitet och mångfald. Med nyfikenhet, fakta och reflektion som verktyg tar vi oss an vår tids största globala utmaningar som miljö, hållbarhet, energi, innovation, medicin och rättvisa.

Vårt koncept bygger på ett samarbete mellan filmare, forskare, filosofer, beteendevetare, ingenjörer och visualiseringskreatörer. Resultatet blir gränsöverskridande visualiseringslösningar där naturvetenskap och statistik överraskar, inspirerar, förvånar, chockerar och underhåller på ett effektivt sätt.

Nyfikenhetsministeriets grundvalar Visualisering, Film och Show/Experiment kan ses som hörnstenar i en pyramid. I en cirkel i pyramidens mitt placerar vi allt vi är nyfikna på och vill synliggöra, förstå och kommunicera.

Vi bryter ner geografiska barriärer och traditionella begränsningar av klass, ålder, nationalitet och utbildning med "Nyfikenhetsministeriet" – på väg mot en bättre framtid med oväntade popup-miljöer.

Läs blogg från Interaktiv värmekamerashow på Nobelmuseet 6 oktober 2013.

Nyfikenhetsministeriet
The Ministry of Curiosity

Nyfikenhetsministeriet  Nyfikenhetsministeriet

Kontakt:

Matlinah Omiti
Visualisering och Performance Artist
Science, Art och Teknikshower

Visualization and Performance Artist
Interactive Science, Art & Technology Shows

+46 702 847 888
matlinah.omiti@gmail.com

Terese Mörnvik
Filmare, kreatör och föreläsare
+46 708 239 423
mornvik@gmail.com

 

Kontakt

Nobelmuseet Stortorget 2, Gamla Stan, Box 2245, 103 16 Stockholm
work 08-534 818 00
Ansvarig utgivare: Olov Amelin

Main sponsors

Idag på museet

Öppettider

Stängt

Visningar

No tours today.

Dagens lunch

Dagens lunch serveras under veckodagar när Nobelmuseet är öppet.