Barnens Nobelklubb

I Barnens Nobelklubb upptäcker vi spännande, konstiga och roliga saker som finns runt omkring oss. Vi gör bubblande och sprakande experiment, funderar på varför människor har svårt att hålla sams och skriver våra egna dikter. 

Barnens Nobelklubb riktar sig till dig som är mellan 7 och 10 år gammal. 

  Klubbträff på Vetenskapens hus i maj 2013

Några av klubbårets höjdpunkter är klubbträffarna. Under vårträffen bär det ofta iväg på studiebesök. Medlemmarna har bland annat fått prova på att göra egna polkagrisar när vi besökte Polkapojkarna i Gamla stan. Det har förstås också experimenterats en massa, både på Vetenskapens Hus och Kungliga Tekniska Högskolan.

Vårträffen 2015 hade vi på det festliga Stadshuset! Höstterminens träff heter förstås Lilla Nobelfesten, och då brukar vi hålla till i Nobelmuseets lokaler.

Som medlem får du allt detta

  • Medlemskort och ett häftigt nyckelband
  • Gå på våra roliga och lärorika klubbträffar
  • Medlemsbladet som kommer fyra gånger per år
  • 10% rabatt på allt i Nobelmuseets butik
  • Gratis inträde på Nobelmuseet hela året för dig och en medföljande
  • Information om vad som händer på Nobelmuseet

Så här blir du medlem i Barnens Nobelklubb

Illustration: Päivi Unenge

 

 

 

Öppen verkstad: Molekyler och kristaller

Kom till Nobelmuseet och pyssla i vår öppna verkstad! Där kan du klura kring atomer och bygga molekyler. Du får också göra kristaller och se dem växa till. Öppen verkstad – Molekyler och kristaller har öppet från 10 januari.

Ur bloggen

Barn och familj

Vetenskapsbio för unga 2016

VetenskapsbioVetenskapsbio för unga är en minifilmfestival för ungdomar i gymnasieåldern. Med början den 17 april och de efterföljande vardagarna (18-22 april) erbjuder Nobelmuseet i samarbete med UR allmänhet och skolklasser att se dokumentärfilmer med vetenskaplig anknytning och att möta forskare för att diskutera filmens innehåll.

Publicerad 8 feb. Kommentarer

Lilla Nobelfesten 2015 - Slajm, glass och en bättre värld

Lördagens Lilla Nobelfest utgjordes denna gång av ett intensivt, kunskapskrävande och något slajmigt uppdrag uppdelat i fem stationer. Det blev en kamp för Nobelprisets framtid – och för att få äta Nobelglass.

Publicerad 17 nov. Kommentarer

En SPACEig! lördag väntar

Visste du att det finns en massa astronauter i Stockholm den här veckan? ASE (Association for Space Explorers) har sin årliga rymdkonferens i staden.  Med anledning av detta har Nobelmuseet en egen fullspäckad familjedag imorgon lördag om rymden. Välkommen till Nobelmuseet imorgon då du kan uppleva ett planetarium, vara med i rymdlajv, göra raketmöss och mycket mer. Håll ögonen öppna efter en och annan Stormtroopersoldat...

Publicerad 25 sep. Kommentarer

Kontakt

Nobelmuseet Stortorget 2, Gamla Stan, Box 2245, 103 16 Stockholm
work 08-534 818 00
Ansvarig utgivare: Olov Amelin

Main sponsors

Idag på museet