Ur bloggen

Dalai lama på Nobelmuseet

Nobelmuseet fick under fredagen Nobelpristagarbesök. Under sin tredagarsvistelse i Sverige kom Dalai lama för ett privat besök på museet. Under besöket visades han runt i utställningarna samt drack te med Nobelmuseets och Nobelstiftelsens ledning. Som gåva till Nobelmuseets samlingar överlämnade Dalai lama ett par glasögon som nu ställs ut i utställningen. Dalai lama anslöt sig även till traditionen att som Nobelpristagare signera en stol i Nobelmuseets restaurang, Bistro Nobel. Stolen finns även den till beskådande.

Publicerad 18 apr. Kommentarer

Nobelmuseets rymdnatt – en makalös succé!

När Nobelmuseet slog upp dörrarna kl. 18 till kulturnatten, lördag 9 april, ringlade sig kön redan lång över Stortorget. Något överraskade men mycket glada såg vi människor formligen strömma in i museet. Efter en dryg halvtimme var museet proppfullt, vilket gjorde att vi var tvungna att tillämpa regeln en in/en ut under ett par myllrande timmar. Besökarna verkade dock inte bekommas av trängseln, och när vi stängde kl. 01 fick vi vänligt fösa ut de sista från restaurang, utställningar och pysselhörnan. Totalt besöktes Nobelmuseet under kulturnatten av nästan 3700 besökare!

Publicerad 12 apr. Kommentarer

UtställningsEstetiskt Forum #2010

UtställningsEstetiskt Forum #2010 finns nu i tryck. Med 238 sidor och 295 bilder får du en unik överblick över det gångna årets utställningar på de kultur- och naturhistoriska museerna runt om i landet.

Publicerad 7 apr. Kommentarer

Arkiv

Etiketter

Kontakt

Nobelmuseet Stortorget 2, Gamla Stan, Box 2245, 103 16 Stockholm
work 08-534 818 00
Ansvarig utgivare: Olov Amelin

Main sponsors

Idag på museet

Öppettider

11:0020:00

Dagens lunch

Dagens lunch serveras under veckodagar när Nobelmuseet är öppet.