Ur bloggen

Ny bok av Nobelbankettens blomsterkonstnär

Varje år strax före jul står Stockholm i festskrud. Gäster från när och fjärran anländer till Nobelfesten på Stockholms stadshus, där salarna är smyckade med ett överdåd av blommor.

Publicerad 30 nov. Kommentarer

Filmen Stamcellsrevolutioner på Nobelmuseet

Nu finns möjligheten att se filmen Stamcellsrevolutioner av filmskaparen Amy Hardie och forskaren Clare Blackburn igen! Lördagen den 8 december kl 15 visas filmen på Nobelmuseet och den handlar om stamcellsforskning – från att cellerna först upptäcktes till dagens nya vetenskapliga rön och kliniska användningar. I filmen medverkar 2012 års Nobelpristagare i fysiologi eller medicin – Shinya Yamanaka och Sir John B Gurdon. Vid visningen medverkar Ola Hermanson, forskare i neurovetenskap vid Karolinska Institutet som sätter filmen i ett sammanhang och svarar på frågor efteråt.

Publicerad 29 nov. Kommentarer

Avslutning av Gustaf Dalén-projektet

Fredagen den 30 november avslutades Nobelmuseets och Lidingö stads projekt som belyser 100-års jubileet av Gustaf Daléns Nobelpris. Många tog sig till Lidingö stadshus och så elevernas bidrag och lärde sig om Gustaf Dalén!

 

Publicerad 28 nov. Kommentarer

Färgtryck och fräsig glass på årets sista Klubbträff

Vernissage, få höra om årets Nobelpris och tillverka vackra vimplar med hjälp av potatisstämplar. Det var bara några delar av Barnens Nobelklubbs Lilla Nobelfest 2012.

Publicerad 27 nov. Kommentarer

Arkiv

Etiketter

Kontakt

Nobelmuseet Stortorget 2, Gamla Stan, Box 2245, 103 16 Stockholm
work 08-534 818 00
Ansvarig utgivare: Olov Amelin

Main sponsors

Idag på museet

Öppettider

11:0017:00

Visningar

Programpunkter

Inga programpunkter idag.

Dagens lunch

Dagens lunch serveras under veckodagar när Nobelmuseet är öppet.