Bubbelkammaren

Tänk om det kom en bubbla ur örat varenda gång man kom på en idé. Vad bubbligt det skulle bli! För vi kommer på idéer hela tiden – om stort och om smått. Ibland känns idéerna självklara, ibland rör de till det och ställer allt på ända.  

Alfred Nobel var full av idéer. Till exempel uppfann han dynamiten. Pengarna han tjänade ville han dela ut till andra som bubblar av idéer. Det var så Nobelpriset kom till. Nu har Nobelpriset delats ut i över hundra år. Det har handlat om fysik, kemi, medicin, litteratur, fred och ekonomi.

Dockor i dockteatern

I Bubbelkammaren berättar vi om Nobelämnena och om Alfred Nobel. Men framförallt vill vi ge dig en vrå där du kan bubbla lite själv. Se dig omkring och gör något som du tycker verkar spännande. Tänk på att inget är för litet -  och inget är heller för stort…

Bubbelkammaren har byggts i samarbete med Kia Motors Sweden AB.

Foto: Martha Bojassen Jeanette Peterberg
Illustration: Päivi Unenge

 

Familjevisning: Nobelpriset i vardagen

En visning om de många Nobelprisbelönade upptäckter som förändrat världen och dessutom gjort ett avtryck i vår vardag.

Ur bloggen

Barn och familj

Nobelmuseet på Stockholms Kulturfestival & We Are Sthlm

På Stockholms Kulturfestival hittar du Nobelmuseet på Norrbro där du kan bygga din egen ballongbil! Besök oss även på We Are Sthlm i Kungsträdgården och ta reda på om du har vad som krävs för att bli nästa Nobelpristagare.

Publicerad 14 jul. Kommentarer

Forskarkollo på Nobelmuseet

Under tre dagar träffas 18 barn från hela Stockholm på Nobelmuseet för att experimentera och träffa forskare. 

Publicerad 17 jun. Kommentarer

Påsklovskul med ”Äggsperiment”

Påsklovets ”Äggsperiment” pågick för fullt i vår verkstad under påsklovet!

Publicerad 19 apr. Kommentarer

Kontakt

Nobelmuseet Stortorget 2, Gamla Stan, Box 2245, 103 16 Stockholm
work 08-534 818 00
Ansvarig utgivare: Olov Amelin

Main sponsors

Idag på museet

Öppettider

11:0017:00

Visningar

Programpunkter

No events today.

Dagens lunch

Fisk i salladspaket med citronsmör, örter, örtsås och kokt potatis
Rödvinsbrässerat högrev med örtglasyr och mandelpotatispuré
Grillad Portabello med spenat, mozzarella, tomatsallad och klyftpotatis
Rotfruktssoppa med örtbröd