Postertävlingen avslutad!

Postertävlingen för Forskarhjälpen: DNA-jakten är nu avslutad, flest röster fick Mörbyskolan, Mörsils skola och Norgårdenskolan.


DNA-jaktens jury har beslutat att vinnare av postertävlingen blir Norgårdens skola, med motiveringen ”En tilltalande poster som sticker ut. Tydlig presentation av metod och resultat. De lyckas förklara varför den här forskningen är viktig för en hållbar utveckling. Kul att se forskarna Emelie och Linus in action i Nobelpristagarnas fotspår. ”


Formgivare på Nobelmuseet har valt Fagrabäcksskolans poster till vinnare av bästa poster ur ett formmässigt perspektiv med motiveringen ”Genom effektiv användning av bild och text tillsammans har Emma Engström och Jacob Rostrom på Fagrabäckskolan i Växjö skapat en lättillgänglig och tilltalande poster med hög informationsnivå.”


Forskarna Leif Andersson och Alvaro Martinez Barrio har valt Minervaskolans poster till vinnare av bästa poster ur ett innehållsmässigt, vetenskapligt perspektiv med motiveringen ”för att den på ett effektivt sätt besvarar följande frågor som är centrala för en bra vetenskaplig poster: Vad var den vetenskapliga frågeställningen? Varför är detta viktigt? Hur gjorde vi? Vad har vi funnit? En fin poster där det är lätt att få svar på dessa frågor och snabbt ta till sig det väsentliga budskapet.”

Almers skola

Varberg

Alsike skola

Knivsta

Bleketskolan

Tjörn

Folkungaskolan

Linköping

Frillesåsskolan

Kungsbacka

Hedebyskolan

Trosa

Helenelundsskolan

Sollentuna

Hovsjöskolan

Södertälje

Landgrensskolan

Härnösand

Lommarskolan

Norrtälje

Mörbyskolan

Danderyd

Scheeleskolan

Köping

Styrsöskolan

Göteborg

Tranängsskolan

Tranemo

Vallhamraskolan

Partille

Veingeskolan

Laholm

Wämöskolan

Karlskrona

Kontakt

Nobelmuseet Stortorget 2, Gamla Stan, Box 2245, 103 16 Stockholm
work 08-534 818 00
Ansvarig utgivare: Olov Amelin

Main sponsors

Idag på museet

Öppettider

10:0018:00

Dagens lunch

Dagens lunch serveras under veckodagar när Nobelmuseet är öppet.