Medicinjaktens avslutningskonferens

Avslutningskonferensen för Medicinjakten ägde rum på Nobelmuseet den 9 dec 2011. Talare var läkaren Anders Ternhag från Karolinska Institutet som också arbetar på Smittskyddsinstitutet som berättade om sina erfarenheter från penicillinutskrivning. Anders Pesula från Läkemedelsakademien berättade om vägen ”Från forskning till piller”. Mellan talarna var det postersessioner då eleverna presenterade sina postrar som de gjort för att berätta om sitt arbete att leta efetr en speciell sorts bakterier som vid vissa omständigheter producerar antibiotiska ämnen vilka kan tas tillvara och utvecklas till nya antibiotiska mediciner. Fler bilder finns att se på. 

Anders Ternhag

Läkare på Karolinska Institutet och knuten till Smittsskyddsinstitutet talar om egna erfarenheter vid penicillinutskrivning. 

Anders Pesula

Anders Pesula från Läkemedelsakademien talar om ”Från forskning till piller”

Forskarnas Stina Lindberg och Fredrik Almqvist från LCBU vid Umeå universitet presentation

Postersession

Eleverna står vid sina postrar och berättar och svarar på frågor

Prisutdelning

Initiativtagaren till Forskarhjälpen Katarina Nordqvist och professor Fredrik Almqvist från Umeå universitet delar ut priser och diplom till deltagande klasser.

Forskarhjälpens samarbetspartners 2011

Forskarhjälpen 2011 leddes av Nobelmuseet i samarbete med Uppsala universitet och med finansiering från Stiftelsen för Strategisk Forskning.

Kontakt

Nobelmuseet Stortorget 2, Gamla Stan, Box 2245, 103 16 Stockholm
work 08-534 818 00
Ansvarig utgivare: Olov Amelin

Main sponsors

Idag på museet

Öppettider

09:0020:00

Dagens lunch

Dagens lunch serveras under veckodagar när Nobelmuseet är öppet.