8 Nobelpristagare

2015-04-16 18:00 - 19:00

Konstperformance

På engelska.

V8skan är ett projekt utvecklat av konstnären Per Hüttner i samarbete med den turkiska curatorn Fatos Üstek och fokuserar på åtta utvalda pristagare i kemi, fysik, medicin, ekonomi och litteratur från 1927–2009. Verket tar inspiration från populärvetenskap, sällskapsspel för att utveckla nya gränssnitt för att besöka museet, upptäcka Nobelpristagares och deras arbete.

V8skan är skräddarsydd för att väcka nyfikenhet, tankar och diskussion kring de olika nobelpristagarnas tankevärldar. Med projektet bygger Hüttner vidare på sin undersökning om performancekonstens potential för att vitalisera vetenskaplig och akademisk presentation och gestaltning. Verket ger publiken möjlighet att delta i konstnärlig och vetenskaplig performance; utifrån sina egna intressen utforskar en grupp på 2–6 personer en V8ska tillsammans.

V8skan erbjuder ett utmärkt tillfälle att möta en grupp vänner, arbetskamrater, släktingar för en upplevelse som generar samtal och utbyte utöver det vanliga. Tillsammans har ni möjlighet att umgås och upptäcka varandra på samma gång som ni utforskar en Nobelpristagares som väcker ert intresse.

Fri entré, förhandsboka på bokning@nobelmuseum.se eller 08-534 818 18.

Projektet har erhållit stöd från Längmanska kulturfonden och Stockholm stad.

Vårprogram 2015

Nobelmuseets samtal och föreläsningar våren 2015.

Stängt