Tidigare projekt

2012: Guldjakten

2011: Medicinjakten

Forskarhjälpens samarbetspartners 2015

Forskarhjälpen 2015 leds av Nobelmuseet i samarbete med Stockholms universitet MobileLife och SICS och med finansiering från Stiftelsen för Strategisk Forskning.

Samarbeten och finansiärer

Ur bloggen

Forskarhjälpen

Forskarhjälpen påverkar sin samtid

Eleverna Alban Gashi, Clara Cumming och Alexey Pak från Tranängsskolan i Tranemo som var med i Forskarhjälpen: Soljakten presenterade sitt förslag att få solceller på skolans tak i Kommunfullmäktige.

Publicerad 29 apr. Kommentarer

Minervaskolan på besök hos forskarna i Uppsala

Eleverna Clara Hedman och Sara Jaede från Minervaskolan i Umeå vann priset för postern med det bästa vetenskapliga innehållet i DNA-jakten (Forskarhjälpen 2014) och fick åka på studiebesök till forskarna i Uppsala.

Publicerad 29 apr. Kommentarer

Fagrabäcksskolan på besök

Eleverna Emma och Jacob från Fagrabäckskolan i Växjö som vann Forskarhjälpens pris för Bästa formgivning, kom till Nobelmuseet och fick umgås med intendenterna Karin Jonsson och Johan Cnattingius och lära sig mer om formgivning under en dag.

Publicerad 21 apr. Kommentarer