Filmen Livsviktigt med bla Maria Strømme!

See video

Här har vi laddat upp filmen Livsviktigt av Folke Rydén. Filmen handlar om svensk forskning och Robin, en kille i 20 årsåldern, åker runt och intervjuar svenska forskare där professor Maria Strømme på Ångströmslaboratoriet är en av dem. Maria berättar om sin forskning i ett inslag som börjar ca 22 minuter in i filmen. Men se gärna hela filmen också! Filmen visades på Nobelmuseets vetenskapsfilmfestival FILM&SCIENCE 2012.

Nobelmuseet samarbetar med professor Maria Strømme och forskaren Johan Forsgren vid Ångströmslaboratoriet vid Uppsala universitet i elevprojektet Forskarhjälpen. Forskarhjälpen har initierats av Nobelmuseet och finansieras av Stiftelsen för Strategisk Forskning. Det andra delprojektet av Forskarhjälpen heter Guldjakten och här skall elever från ett 20-tal skolor över hela landet försöka tillverka nya sorters nanopartiklar - guldnanopartiklar! Läs mer om projektet på Forskarhjälpssidorna här!

Programpunkter

Inga programpunkter idag.