Påsklovskul: Sagor och fantasiverkstad!

Sagor och fantasiverkstad

Visste du att det finns Nobelpristagare i litteratur som har skrivit historier för barn? Sjunk ner bland kuddarna i Bubbelkammaren och låt våra inbjudna sagoberättare Agnes & Matilda och Mormor Märta ta dig med in i några av pristagarnas spännande berättelser.

I museets verkstad kan du fantisera fram och tillverka en egen sagofigur eller hjälte.

Välkommen!

10-13 april, kl. 13-16

Berättarstunderna i Bubbelkammaren börjar kl. 13 och kl. 14
Verkstaden är öppen för drop-in-besök kl. 13-16

Våra sagoberättare

De spralliga sagoberättarna Agnes & Matilda är vana berättare och har gått både berättarkurser och varit på sagoläger. När de berättar tillsammans brukar de dramatisera och leva sig in i berättelsens olika roller.

Illustration: Päivi Unenge

Ur bloggen

Barn och familj

Worlds Children's prize

Grattis Malala! Inte bara Nobelpris utan även utan även World's Childrens Prize tilldelades Malala Yousafzay. Juryn som består av ungdomar i åldrarna 15-18 år avslutade sin vistelse i Sverieg på Nobelmuseet!

Publicerad 31 okt. Kommentarer

Nobelmuseet på Stockholms Kulturfestival & We Are Sthlm

På Stockholms Kulturfestival hittar du Nobelmuseet på Norrbro där du kan bygga din egen ballongbil! Besök oss även på We Are Sthlm i Kungsträdgården och ta reda på om du har vad som krävs för att bli nästa Nobelpristagare.

Publicerad 14 jul. Kommentarer

Forskarkollo på Nobelmuseet

Under tre dagar träffas 18 barn från hela Stockholm på Nobelmuseet för att experimentera och träffa forskare.

Publicerad 17 jun. Kommentarer

Färsfylld brotulafilé med vitvinssås och spenatbulgur
Spaghetti Carbonara med salsiccia
Grönsaksbouillabaisse med rouille