Påsklovskul: Sagor och fantasiverkstad!

Sagor och fantasiverkstad

Visste du att det finns Nobelpristagare i litteratur som har skrivit historier för barn? Sjunk ner bland kuddarna i Bubbelkammaren och låt våra inbjudna sagoberättare Agnes & Matilda och Mormor Märta ta dig med in i några av pristagarnas spännande berättelser.

I museets verkstad kan du fantisera fram och tillverka en egen sagofigur eller hjälte.

Välkommen!

10-13 april, kl. 13-16

Berättarstunderna i Bubbelkammaren börjar kl. 13 och kl. 14
Verkstaden är öppen för drop-in-besök kl. 13-16

Våra sagoberättare

De spralliga sagoberättarna Agnes & Matilda är vana berättare och har gått både berättarkurser och varit på sagoläger. När de berättar tillsammans brukar de dramatisera och leva sig in i berättelsens olika roller.

Illustration: Päivi Unenge

Ur bloggen

Barn och familj

Forskarkollo på Nobelmuseet

Under tre dagar träffas 18 barn från hela Stockholm på Nobelmuseet för att experimentera och träffa forskare.

Publicerad 17 jun. Kommentarer

Påsklovskul med ”Äggsperiment”

Påsklovets ”Äggsperiment” pågick för fullt i vår verkstad under påsklovet!

Publicerad 19 apr. Kommentarer

Barnens Nobelklubb på KTH!

I lördags var det klubbträff  i kemins tecken. Barnens Nobelklubb labbade på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

Publicerad 24 mar. Kommentarer

Programpunkter