Påsklovskul: Sagor och fantasiverkstad!

Sagor och fantasiverkstad

Visste du att det finns Nobelpristagare i litteratur som har skrivit historier för barn? Sjunk ner bland kuddarna i Bubbelkammaren och låt våra inbjudna sagoberättare Agnes & Matilda och Mormor Märta ta dig med in i några av pristagarnas spännande berättelser.

I museets verkstad kan du fantisera fram och tillverka en egen sagofigur eller hjälte.

Välkommen!

10-13 april, kl. 13-16

Berättarstunderna i Bubbelkammaren börjar kl. 13 och kl. 14
Verkstaden är öppen för drop-in-besök kl. 13-16

Våra sagoberättare

De spralliga sagoberättarna Agnes & Matilda är vana berättare och har gått både berättarkurser och varit på sagoläger. När de berättar tillsammans brukar de dramatisera och leva sig in i berättelsens olika roller.

Illustration: Päivi Unenge

Ur bloggen

Barn och familj

Barnens Nobelklubb på KTH!

I lördags var det klubbträff  i kemins tecken. Barnens Nobelklubb labbade på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

Publicerad 24 mar. Kommentarer

Spännande klänningar i verkstaden

Så här färgsprakande blev barnens egna skapelser när vi inspirerades av Nobelpris och gjorde klänningar vid familjevisningen ”Kan man verkligen klä på sig ett Nobelpris?”

Publicerad 28 jan. Kommentarer

Full fart i jullovsverkstaden!

Nyårsdekorerade kalejdoskop i decembermörkret.

Publicerad 29 dec. Kommentarer