Skolvisning

För er som har begränsat med tid kan vi erbjuda en kortare skolvisning.

I slutet av 1800-talet skrevs ett testamente som kom att betyda mer än någon hade kunnat ana. Alfred Nobels tankar var tidstypiska och moderna på samma gång. Resultatet är välkänt – Nobelpriset.

Vi presenterar Alfred Nobel och berätar om Nobelprisets historia och de senaste pristagarna.

Programlängd: ca 45 minuter

Pris: 600 kronor

Boka skolprogram

Vårerbjudande!

Under februari och mars 2015 är det halva priset på alla våra skolprogram. Passa på och ta med din klass till Nobelmuseet.

Praktisk information

Vi tar emot skolklasser på tider då museet är stängt för allmänheten, det vill säga måndagar 08:00–17:00, övriga dagar 08:00–12:00.

Vi har i de flesta fall möjlighet att ta emot två skolklasser samtidigt.

Bokning

Helena Stappe
E-post: bokning@nobelmuseum.se

Frågesportsvandring i Gamla stans gränder

Nobelmuseet har tillsammans de andra museerna i Gamla stan tagit fram en kostnadsfri frågesportsvandring som riktar sig till elever i årskurs 6–9. Ladda ned med länkarna nedan!

Lycka till!

Frågeformulär

Lärarhandledning

Ur bloggen

Skola

Elever gestaltar immunsystemet konstnärligt

Danderyds gymnasium byggde modeller av kroppens försvar.

Publicerad 12 feb. Kommentarer

Vårerbjudande på skolprogram

Låt dina elever inspireras, utmanas och utvecklas på Nobelmuseet. Under februari och mars är det halva priset på alla våra skolprogram.

Publicerad 23 jan. Kommentarer

Inspiration för låg- och mellanstadielärare

En eftermiddag för låg och mellanstadielärare den 19 januari 15.00–17.30. En inspirerande och lärorik träff med föredrag, workshops och information om Nobelmuseets skolverksamhet 2015.

Publicerad 19 dec. Kommentarer