Skolvisning

För er som har begränsat med tid kan vi erbjuda en kortare skolvisning.

I slutet av 1800-talet skrevs ett testamente som kom att betyda mer än någon hade kunnat ana. Alfred Nobels tankar var tidstypiska och moderna på samma gång. Resultatet är välkänt – Nobelpriset.

Vi presenterar Alfred Nobel och berätar om Nobelprisets historia och de senaste pristagarna.

Programlängd: ca 45 minuter

Pris: 600 kronor

Boka skolprogram

Praktisk information

Vi tar emot skolklasser på tider då museet är stängt för allmänheten, det vill säga måndagar 08:00–17:00, övriga dagar 08:00–12:00.

Vi har i de flesta fall möjlighet att ta emot två skolklasser samtidigt.

Bokning

Helena Stappe
E-post: bokning@nobelmuseum.se

Frågesportsvandring i Gamla stans gränder

Nobelmuseet har tillsammans de andra museerna i Gamla stan tagit fram en kostnadsfri frågesportsvandring som riktar sig till elever i årskurs 6–9. Ladda ned med länkarna nedan!

Lycka till!

Frågeformulär

Lärarhandledning

Ur bloggen

Skola

Skolprogram, Nobelpriset: Idéer som förändrar världen

Nu kan du boka vårt kostnadsfria skolprogram till den tillfälliga utställningen Nobelpriset: Idéer som förändrar världen. Vi berättar om hur Nobelprisbelönta uppfinningar, upptäckter och handlingar har förändrat vårt sätt att leva och diskuterar vetenskapens och samhällsutvecklingens ömsesidiga påverkan.

Publicerad 16 sep. Kommentarer

Nobelmuseet utvecklar skolprogram för grundsärskolan

Under 2014 utvecklar Nobelmuseet ett skolprogram för grundsärskolans (ämnen) årskurs 1–9.

Publicerad 5 sep. Kommentarer

Temakväll: Entreprenörsskap i skolan

Goodiebags

Onsdag den 3 september anordnade vi en temakväll kring entreprenörskap i skolan. Det blev en mycket trevlig kväll med mingel och workshops.

Publicerad 4 sep. Kommentarer

Programpunkter

No events today.

Ugnsbakad torsk med pestotäcke, tomatsås och ris