Oliver Sacks talade inför en fullsatt Börssal

Varmt tack till alla som kom och lyssnade till professor Oliver Sacks i Börssalen igår! Han talade under rubriken "Narrative and Medicine: The Case History". Det var en förtätad och koncentrerad stämning i lokalen när Sacks öste ur sina långa och djupbottnade erfarenheter som neurolog och författare. Hans modell att sätta patienternas individuella berättelser i fokus och nedteckna dem möttes till en början med skepsis från kollegors håll. Med tiden har hans pionjärarbete dock haft ett svåröverskattningsbart inflytande på medicinska undersökningar. Han berättade att han får tusentals brev med frågor och berättelser om olika neurologiska tillstånd. Även om han bara hinner titta närmare på ett fåtal av fallen har hans fascination inför människor och deras olikheter inte mattats. Som han sa "I don't remember a single lecture in med-school but I remember every patient".

Se menyn i Bistron