Musik mellan murar och valv - Tranströmer i sommarkvällen

Nu förbereder vi som bäst för augustis stora musikhändelse, torsdag 23 augusti. Nobelmuseet har tillsammans med Storkyrkan fått äran att vara med om uruppförandet av Georg Riedels Tranströmersånger.

Med Tomas Tranströmers texter ledsagas publiken genom klassisk pianomusik, nyskriven jazz och brusande orgel. Konserten börjar i Nobelmuseet, fortsätter på gården mellan byggnaderna, för att avslutas i Storkyrkan där författarens önskemusik rundar av programmet. Dessförinnan får vi bl a ta del av dikten Schubertiana med musik av Schubert liksom ett exklusivt uruppförande av Georg Riedels Tranströmersånger.

Biljettpris 400 kr, inhandlas på Ticnet, Storkyrkoboden och Nobelmuseet. Det kommer att finnas möjlighet att handla enklare rätter i baren från kl 19.00 innan konserten börjar kl 20.00.

Medverkande:
Sarah Riedel, sång, Emil Strandberg trumpet, Thomas Backman, saxofon, Jonas Östholm piano, Georg Riedel bas
Jonas Bergström, recitation
Mattias Wager, piano och orgel
Nobelmuseets VD Olov Amelin, introduktion

Konstnärlig utformning: Susanne Rydén

Programpunkter

No events today.

Laxqueneller med vitvinssås och ris
Lammgryta med spenat, citron, svartpeppar och ris
Kikärtscurry med jordnötssmör, lime och ris
Ärtsoppa med pannkakor, sylt och grädde