Lyckad konsert med Georg Riedel-tonsättningar av Tomas Tranströmers poesi!

På torsdagen samlades uppemot 150 musik- och lyriksugna på Nobelmuseet för att ta del av en Tranströmerkväll i musikens tecken: Musik mellan murar och valv. En konsert i samarbete med Storkyrkan. Stämningen var på topp!

Kvällen började med en introduktion av Nobelmuseets vd Olov Amelin och följdes av dikten Schubertiana reciterad av skådespelaren Jonas Bergström och pianospel à la Schubert av domkyrkoorganisten Mattias Wager.

Nästa del av konserten ägde rum under Storkyrkans vackra valv. Georg Riedels Tranströmersånger uruppfördes, med sång av Sarah Riedel till ackompanjemang av Emil Strandberg på trumpet, Thomas Backman på saxofon, Jonas Östholm på piano och Georg Riedel själv på bas.

Kvällen avslutades med orgelmusik, önskad av Tomas Tranströmer själv och spelad av Mattias Wager, samt Jonas Bergströms recitation av Tranströmers Romerska bågar. All musik i Storkyrkan spelades in och ska skickas till Tranströmer som tyvärr själv inte kunde närvara.

Otvivelaktigt en minnesvärd kväll!