Besök Nobelmuseet med familjen

Nyfiken på Nobelmuseet – din egen pysselbok!

När du kommer till Nobelmuseet får du ett aktivitetshäfte i entrén. Där kan du läsa mer om Nobelämnena och Alfred Nobel. Du kan också hjälpa molekyler, leta skelettdelar och fantisera om öde öar. Givetvis kan du ta med dig häftet hem och fortsätta att experimentera!

Bubbelkammaren är Nobelmuseets rum för barn, där du kan lära dig om Nobelprisämnena och om Alfred Nobel.

Familjevisningar

På lördagar och söndagar klockan 14 är det dags för familjevisning!

Tidsaxeln

Barnspår i Nobelprisets tidslinje

I Nobelmuseets tidsaxel finns pekskärmar där man kan lära sig om Nobelprisets historia. Alla pekskärmar har barnspår på svenska och engelska.

Butik

I museibutiken finns många spännande böcker och roliga leksaker. Här finns allt från Djungelboken till grönt klibbigt slajm.

Bistro

I Bistro Nobel serveras saft, bullar, pannkakor och annat gott.

Att besöka Nobelmuseet med små barn

I Nobelmuseet tar man sig runt i alla utställningsytor med barnvagn. Barnvagnar tar sig lättast in från Storkyrkans gård. I Bistro Nobel finns en barnstol och där går det även bra att be om hjälp att värma barnmat. Skötbord finns vid toaletterna.

Barnens vägg

E-post: barnverksamhet@nobelmuseum.se

Familjevisning: Nobelpriset i vardagen

En visning om de många Nobelprisbelönade upptäckter som förändrat världen och dessutom gjort ett avtryck i vår vardag.

Ur bloggen

Barn och familj

Nobelmuseet på Stockholms Kulturfestival & We Are Sthlm

På Stockholms Kulturfestival hittar du Nobelmuseet på Norrbro där du kan bygga din egen ballongbil! Besök oss även på We Are Sthlm i Kungsträdgården och ta reda på om du har vad som krävs för att bli nästa Nobelpristagare.

Publicerad 14 jul. Kommentarer

Forskarkollo på Nobelmuseet

Under tre dagar träffas 18 barn från hela Stockholm på Nobelmuseet för att experimentera och träffa forskare.

Publicerad 17 jun. Kommentarer

Påsklovskul med ”Äggsperiment”

Påsklovets ”Äggsperiment” pågick för fullt i vår verkstad under påsklovet!

Publicerad 19 apr. Kommentarer

Programpunkter

Inga programpunkter idag.

Kokt torskrygg med örthollandaise, rostade gulbetor och potatis