Kriget mot infektionssjukdomar

Är det möjligt att vinna kriget mot infektionssjukdomar? Nobel Medias ”The War Against Microbes” är den senaste vetenskapsdokumentären som fokuserar på Nobelpristagarnas ansträngningar att avslöja mysteriet kring kroppens minsta motståndare, mikroberna. Möt  Nobelpristagarna i fysiologi eller medicin Barry Marshall, Robin Warren och Stanley Prusiner, som berättar om framsteg inom forskningen och återstående utmaningar inom området.

Filmen premiärvisas på Nobelmuseet tisdag 16 oktober kl 18.00-19.00. Språk: Engelska. Längd: 30 minuter. Dokumentären introduceras av Merci Olsson, Marketing and Communications Director på Nobel Media och Jan Andersson, Professor i infektionssjukdomar, Karolinska Institutet. En modererad diskussion hålls efter visningen. Anmälan till seminarier@nobelmuseum.se

Tonfisk-köttbullar med pinjenötter, tomatsås och pasta
Ugnsbakat majskycklingbröst med balsamicosky och auberginegratäng
Spaghetti med kronärtskockshjärtan, vitlök, persilja och parmesan