Filmprogram

Film och frågestund: Under veckan börjar två visningar dagligen. De filmer som visas kl. 13 rekommenderas för barn från 4 år och de som visas kl. 14 från 7 år. Under helgen är det långfilmsdags. Därför visas endast en film som passar för alla åldrar. Ställ frågor till en expert efter filmerna!
Filmklubb: När du kommer blir du automatiskt medlem i Nobelmuseets filmklubb för barn. Om du återkommer fler gånger under veckan går din vuxna medföljare in gratis från och med ert andra besök.
Öppen verkstad: Välkommen att göra en bildsnurra efter visningen. Verkstaden är öppen kl. 13-16.

Tisdag 30 oktober

Pilgiftsgrodorna och Storsmugglaren
Två animerade kortfilmer om museibesök av Johan Hagelbäck. Filmerna är ca 9 min långa. Rekommenderas från 4 år.

Efter filmvisningen kan du ställa frågor till museiintendent Karin Jonsson om hur det är att jobba på museum.

Marie Curies gäst och Porträtt av Marie Curie
Marie Curies gäst är en animerad kortfilm av Sarah Gampel om en spindelfamilj som flyttar in i kemisten Marie Curies laboratorium. Filmen är 5 minuter lång. Rekommenderas från 7 år.

Marie Curies gäst

Efter filmen kan du ställa frågor till animatören Sarah Gampel som har skapat filmen.

Porträtt av Marie Curie berättar om Nobelpristagaren Marie Curies liv som forskare. Filmen är ca 4 minuter lång. Rekommenderas från 7 år.

Onsdag 31 oktober

Kött på benen – Skelettet
Program för barn om vårt skelett, Röntgen, brutna armar och sjukhusbesök. Filmen är 26 minuter lång. Rekommenderas från 4 år.

Efter filmen får du träffa Nobelmuseets eget skelett!

Jag köpte en regnskog
Dokumentär om Jacob som för 20 år sedan köpte regnskog med sitt fritids, och nu vill undersöka om regnskogen finns kvar. Filmen är 58 minuter lång. Rekomenderas från 7 år.

Jacob Andrén på jakt efter sin skog
Jacob Andrén på jakt efter sin skog. Foto: Helena Nygren, iboughtarainforest.com

Läs mer på filmens svenska hemsida.

Efter filmen berättar Anna-Maria Broman från föreningen Vi-skogen om skogsplantering och varför det är viktigt.

Torsdag 1 november

Samma program som tisdag 30 november, se ovan.

Fredag 2 november

Kött på benen – Musklerna
Program för barn om kroppens muskler. Filmen är 26 minuter lång. Rekommenderas från 4 år.

Efter filmen kan du ställa frågor om muskler och kroppen till Nalledoktorerna Louise och Darya från Uppsala universitet!

Hanna Mias resa till Antarktis
Dokumentär om Hanna Mia som följer med en grupp pingvinforskare till Antarktis. Där studerar hon naturen och djurlivet. Filmen är 30 minuter lång. Rekommenderas från 7 år.

Efter visningen berättar marinbiologen Johanna Junback om hur det är att jobba som forskare.

Lördag 3 november

Långfilm! Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige
En tecknad tolkning från 1981 av Selma Lagerlöfs älskade saga. Filmen är 82 minuter lång. Rekommenderas från 4 år.

I samband med visningen berättar Charlotta Jeppson, fil.mag. i litteraturvetenskap, om Selma Lagerlöf som fick Nobelpriset i litteratur 1909.

Söndag 4 november

Samma program som lördag 3 november, se ovan.

Stängt

No tours today.