Plastigt nytt år!

Öppen kemiverkstad om plast

Plastigt nytt år!
Kan saker av plast vara bra för miljön? Det får du veta om du besöker Nobelmuseets öppna verkstad under jullovet. Ta på dig kemistrocken så kan du både undersöka och tillverka. Studera tre olika sorters plaster på kemivis, eller titta närmare på den uppmärksammade uppfinningen Peepoo. Peepoo är en engångstoalett som fungerar som ett litet reningsverk och används i områden där det saknas toaletter. Vad händer med människor och natur när det inte finns toaletter eller rent vatten.

Du kan också tillverka en odlingskruka i bionedbrytbar plast och plantera ett frö!

Bionedbrytbar kruka

onsdag 2 januari – söndag 6 januari 2013
Kl. 13 – 16

Vi håller till i experimentverkstaden. Du hittar dit genom att passera Nobelmuseets garderob ut i trapphuset. Gå ner för den lilla trappan och därefter ner till vänster.

Läs mer om Peepoo.
Materialet till aktiviteten kommer från Plast- och kemiföretagens skolsatsning Kemins dag.

Illustration: Päivi Unenge

Stängt