Bistro Nobel svanenmärkt

Nu är Nobelmuseets Bistro Nobel miljöcertifierad med Svanenmärkningen. Hela driften av kaféets verksamhet har miljögranskats och klarat Svanens tuffa miljö- och klimatkrav. Bistro Nobel är Sveriges första museirestaurang som fått märkningen, och den minsta enheten som certifierats i Sverige.

I Bistro Nobel kommer museet att sträva efter att i största möjliga mån handla närproducerade varor, servera ekologiska produkter och att ha minst en fair trade-produkt på menyn.

- Svanenmärkningen betyder jättemycket för oss, nu vet våra gäster att vi tar miljöfrågan på allvar. Vi hoppas att ännu fler hittar till oss nu när de vet att vi är miljöcertifierade, säger Bistro Nobels kock.

Certifieringen är ett led i en miljömedveten strävan som genomsyrar hela Nobelmuseet.

- Svanenmärkningen av vår restaurang ligger helt i linje med museets ambition att vara ett museum som tar miljöproblematiken på allvar. Vi försöker tänka på miljön i allt vårt arbete, från hur vi reser till vilket papper vi använder i kopieringsapparaterna, säger Olov Amelin, Nobelmuseets chef.

Nobelmuseets Bistro Nobel är den tionde restaurangen i Stockholm som är Svanencertifierad, den 31 restaurangen i Sverige och den 40 restaurangen i Norden.

Bistro Nobel har en välbesökt lunchservering och ett omtyckt kafé men är också populärt för sällskap att boka under kvällstid.

"Jag tänker aldrig på framtiden. Den kommer tids nog."

Albert Einstein

Nobelpristagare i fysik 1921