All-fred på jorden

Ett skolprogram för mellanstadiet om Alfred Nobel och fredspriset

Av alla de olika Nobelprisen är nog fredspriset det som engagerar oss mest.

I skolprogrammet All-fred på jorden berättar vi om Alfred Nobel och varför han ville ha ett fredspris. Vi tittar på film och visar olika föremål som representerar några av de mest kända fredspristagarna, till exempel Nelson Mandela och Röda korset.

Vi tittar på film och gör en gruppövning där eleverna får fundera på hur man kan lösa konflikter.

Programlängd: 60 minuter
Pris: 600 kr

Anknytning till Lgr 11, Samhällskunskap

Rättigheter och rättsskipning

• De mänskliga rättigheterna, deras innebörd och betydelse, inklusive barnets rättigheter i enlighet med barnkonventionen.

Boka skolprogram

Praktisk information

Vi tar emot skolklasser på tider då museet är stängt för allmänheten, det vill säga måndagar 08:00–17:00, övriga dagar 08:00–12:00.

Vi har i de flesta fall möjlighet att ta emot två skolklasser samtidigt.

Bokning

Helena Stappe
E-post: bokning@nobelmuseum.se

Ur bloggen

Skola

Skolprogram, Nobelpriset: Idéer som förändrar världen

Nu kan du boka vårt kostnadsfria skolprogram till den tillfälliga utställningen Nobelpriset: Idéer som förändrar världen. Vi berättar om hur Nobelprisbelönta uppfinningar, upptäckter och handlingar har förändrat vårt sätt att leva och diskuterar vetenskapens och samhällsutvecklingens ömsesidiga påverkan.

Publicerad 16 sep. Kommentarer

Nobelmuseet utvecklar skolprogram för grundsärskolan

Under 2014 utvecklar Nobelmuseet ett skolprogram för grundsärskolans (ämnen) årskurs 1–9.

Publicerad 5 sep. Kommentarer

Temakväll: Entreprenörsskap i skolan

Goodiebags

Onsdag den 3 september anordnade vi en temakväll kring entreprenörskap i skolan. Det blev en mycket trevlig kväll med mingel och workshops.

Publicerad 4 sep. Kommentarer

Programpunkter

No events today.

Höstlig fisk- och skaldjursgryta med kokt potatis