All-fred på jorden

Ett skolprogram för mellanstadiet om Alfred Nobel och fredspriset

Av alla de olika Nobelprisen är nog fredspriset det som engagerar oss mest.

I skolprogrammet All-fred på jorden berättar vi om Alfred Nobel och varför han ville ha ett fredspris. Vi tittar på film och visar olika föremål som representerar några av de mest kända fredspristagarna, till exempel Nelson Mandela och Röda korset.

Vi tittar på film och gör en gruppövning där eleverna får fundera på hur man kan lösa konflikter.

Programlängd: 60 minuter
Pris: 600 kr

Anknytning till Lgr 11, Samhällskunskap

Rättigheter och rättsskipning

• De mänskliga rättigheterna, deras innebörd och betydelse, inklusive barnets rättigheter i enlighet med barnkonventionen.

Boka skolprogram

Praktisk information

Vi tar emot skolklasser på tider då museet är stängt för allmänheten, det vill säga måndagar 08:00–17:00, övriga dagar 08:00–12:00.

Vi har i de flesta fall möjlighet att ta emot två skolklasser samtidigt.

Bokning

Helena Stappe
E-post: bokning@nobelmuseum.se

Ur bloggen

hjärna

Den uppkopplade barnhjärnan

En 28 oktober kommer Hugo Lagercrantz och berättar om hur barns hjärnor påverkas av vårt nya sätta att kommunicera genom till exempel tv, dvd, surfplattor och mobiltelefoner. Inför kvällen ger han oss en försmak om vad han kommer att ta upp.

Publicerad 23 okt. Kommentarer

Se menyn i Bistron