Alfred Nobel och Nobelpriset

Ett skolprogram för högstadiet om Nobelpriset

I slutet av 1800-talet skrevs ett testamente som kom att betyda mer än någon hade kunnat ana. Alfred Nobels tankar var tidstypiska och moderna på samma gång. Resultatet är välkänt: Nobelpriset.

Vi berättar om Alfred Nobel och bakgrunden till Nobelprisen. Eleverna får fundera över Nobels berömda testamente för att sedan i grupp utifrån testamentets kriterier utse en värdig Nobelprisvinnare. Vi avslutar med filmvisning och diskussion om ett antal pristagare och deras arbeten.

Programlängd: 90 minuter
Pris: 700 kronor

Boka skolprogram

Praktisk information

Vi tar emot skolklasser på tider då museet är stängt för allmänheten, det vill säga måndagar 08:00–17:00, övriga dagar 08:00–12:00.

Vi har i de flesta fall möjlighet att ta emot två skolklasser samtidigt.

Bokning

Helena Stappe
E-post: bokning@nobelmuseum.se

Ur bloggen

Skola

Inspiration för låg- och mellanstadielärare

En eftermiddag för låg och mellanstadielärare den 19 januari 15.00–17.30. En inspirerande och lärorik träff med föredrag, workshops och information om Nobelmuseets skolverksamhet 2015.

Publicerad 19 dec. Kommentarer

Elever gestaltar årets Nobelpris

Alfaskolan tolkar de naturvetenskapliga Nobelprisen.

Publicerad 12 dec. Kommentarer

Konst och vetenskap – inspirationskväll på Nobelmuseet

Lärarkväll för högstadie- och gymnasielärare den 15 december 17.00–19.30. En inspirerande och lärorik lärarkväll om Årets Nobelpris och Nobel Creations på Nobelmuseet.

Publicerad 20 nov. Kommentarer

Stängt