Alfred Nobel och Nobelpriset

Ett skolprogram för högstadiet om Nobelpriset

I slutet av 1800-talet skrevs ett testamente som kom att betyda mer än någon hade kunnat ana. Alfred Nobels tankar var tidstypiska och moderna på samma gång. Resultatet är välkänt: Nobelpriset.

Vi berättar om Alfred Nobel och bakgrunden till Nobelprisen. Eleverna får fundera över Nobels berömda testamente för att sedan i grupp utifrån testamentets kriterier utse en värdig Nobelprisvinnare. Vi avslutar med filmvisning och diskussion om ett antal pristagare och deras arbeten.

Programlängd: 90 minuter
Pris: 700 kronor

Boka skolprogram

Praktisk information

Vi tar emot skolklasser på tider då museet är stängt för allmänheten, det vill säga måndagar 08:00–17:00, övriga dagar 08:00–12:00.

Vi har i de flesta fall möjlighet att ta emot två skolklasser samtidigt.

Bokning

Helena Stappe
E-post: bokning@nobelmuseum.se

Ur bloggen

tv

Den uppkopplade barnhjärnan

En 28 oktober kommer Hugo Lagercrantz och berättar om hur barns hjärnor påverkas av vårt nya sätta att kommunicera genom till exempel tv, dvd, surfplattor och mobiltelefoner. Inför kvällen ger han oss en försmak om vad han kommer att ta upp.

Publicerad 23 okt. Kommentarer

Se menyn i Bistron