Alfred Nobel och Nobelpriset

Ett skolprogram för högstadiet om Nobelpriset

I slutet av 1800-talet skrevs ett testamente som kom att betyda mer än någon hade kunnat ana. Alfred Nobels tankar var tidstypiska och moderna på samma gång. Resultatet är välkänt: Nobelpriset.

Vi berättar om Alfred Nobel och bakgrunden till Nobelprisen. Eleverna får fundera över Nobels berömda testamente för att sedan i grupp utifrån testamentets kriterier utse en värdig Nobelprisvinnare. Vi avslutar med filmvisning och diskussion om ett antal pristagare och deras arbeten.

Programlängd: 90 minuter
Pris: 700 kronor

Boka skolprogram

Vårerbjudande!

Under februari och mars 2015 är det halva priset på alla våra skolprogram. Passa på och ta med din klass till Nobelmuseet.

Praktisk information

Vi tar emot skolklasser på tider då museet är stängt för allmänheten, det vill säga måndagar 08:00–17:00, övriga dagar 08:00–12:00.

Vi har i de flesta fall möjlighet att ta emot två skolklasser samtidigt.

Bokning

Helena Stappe
E-post: bokning@nobelmuseum.se

Ur bloggen

Skola

Vårerbjudande på skolprogram

Låt dina elever inspireras, utmanas och utvecklas på Nobelmuseet. Under februari och mars är det halva priset på alla våra skolprogram.

Publicerad 23 jan. Kommentarer

Inspiration för låg- och mellanstadielärare

En eftermiddag för låg och mellanstadielärare den 19 januari 15.00–17.30. En inspirerande och lärorik träff med föredrag, workshops och information om Nobelmuseets skolverksamhet 2015.

Publicerad 19 dec. Kommentarer

Elever gestaltar årets Nobelpris

Alfaskolan tolkar de naturvetenskapliga Nobelprisen.

Publicerad 12 dec. Kommentarer

Programpunkter

No events today.

Halstrad gravlax med hovmästarsås och kokt potatis