Naturvetenskap och konst

Ett skolprogram för högstadiet med konstnärlig gestaltning

Under en heldag får eleverna arbeta med att konstnärligt gestalta naturvetenskapliga begrepp och/eller teorier som har anknytning till Nobelpris, t.ex. inom områdena genetik eller kärnfysik. Vi diskuterar den naturvetenskapliga teorin och sedan får eleverna arbeta praktiskt i små grupper. Vi avslutar med redovisning och diskussion.

Programmet ges endast på måndagar

Programlängd: Heldagsprogram (09:00-15:00).

Pris: 1500 kronor

Boka skolprogram

Praktisk information

Vi tar emot skolklasser på tider då museet är stängt för allmänheten, det vill säga måndagar 08:00–17:00, övriga dagar 08:00–12:00.

Vi har i de flesta fall möjlighet att ta emot två skolklasser samtidigt.

Bokning

Helena Stappe
E-post: bokning@nobelmuseum.se

Ur bloggen

tv-spel

Den uppkopplade barnhjärnan

En 28 oktober kommer Hugo Lagercrantz och berättar om hur barns hjärnor påverkas av vårt nya sätta att kommunicera genom till exempel tv, dvd, surfplattor och mobiltelefoner. Inför kvällen ger han oss en försmak om vad han kommer att ta upp.

Publicerad 23 okt. Kommentarer