Alfred Nobel och Nobelpriset

Ett skolprogram för gymnasiet om Nobelpriset

I slutet av 1800-talet skrevs ett testamente som kom att betyda mer än någon hade kunnat ana. Alfred Nobels tankar var tidstypiska och moderna på samma gång. Resultatet är välkänt – Nobelpriset.

Vi berättar om Alfred Nobel och bakgrunden till Nobelprisen. Eleverna får fundera över Nobels berömda testamente för att sedan i grupp utifrån testamentets kriterier utse en värdig Nobelprisvinnare. Vi avslutar med filmvisning och diskussion om ett antal pristagare och deras arbeten.

Programlängd: 90 minuter

Pris: 700 kronor

Boka skolprogram

Praktisk information

Vi tar emot skolklasser på tider då museet är stängt för allmänheten, det vill säga måndagar 08:00–17:00, övriga dagar 08:00–12:00.

Vi har i de flesta fall möjlighet att ta emot två skolklasser samtidigt.

Bokning

Helena Stappe
E-post: bokning@nobelmuseum.se

Ur bloggen

Skola

Entreprenörskap i skolan

Nobel i labbetVälkommen till en minimässa på Nobelmuseet med massor av tips på hur du kan arbeta med kreativitet, entreprenörskap och företagande i och utanför klassrummet.

Publicerad 16 jun. Kommentarer

Uppstart för DNA-jakten

Nu är DNA-jakten på gång. De deltagande lärarna och övriga inblandade träffades och hade en fantastisk uppstartskonferens i måndags.

Publicerad 30 apr. Kommentarer

Snart är det dags för Forskarhjälpen!

Den 28 april är det dags för uppstartskonferensen för årets Forskarhjälpen!

Publicerad 14 apr. Kommentarer

Programpunkter