Påsklovskul 2 – 7 april:

Färgglatt experiment

Välkommen till vår öppna verkstad där du kan tillverka riktig målarfärg i fyra kulörer att ta med hem!

Tillverka fyra färger att ta med hem!

Påsken är full av färger. Vårens blommor tittar fram, det färgas fjädrar och målas ägg. Men vad består egentligen färg av? I ett färgglatt experiment får du använda riktiga färgingredienser för att tillverka en färgbas. Tillsätt sedan pigment, så får du fyra olika målarfäger att måla med och ta med hem. Kemi när det är som roligast!

När?
Tisdag 2 april – söndag 7 april 2013
Kl. 13–16

Öppen verkstad!

Vad består färg av?
Färg består bland annat av latex, vatten, och hydrocarb (krita). Under påsklovet tillverkar du din egen färg från grunden.

Passar barn 6–11 år.

Aktiviteten erbjuds för barn i sällskap av medföljande vuxen.

Materialet som används under påsklovet är framtaget i samband med Plast & kemiföretagens skolsatsning Kemins dag.

Har du besökt Färgglatt experiment? Tyck gärna till om aktiviteten i vår utvärdering.

Stängt

No tours today.