Människor, miljöer och kreativitet, katalog

Människor, miljöer och kreativitet handlar om skapandets mångfald. Genom berättelser om ett antal Nobelpristagares skapande verksamhet belyses de kreativa processerna inom vetenskap, litteratur och fredsarbete. I boken behandlas också ett antal miljöer som varit inspirerande och stimulerande för Nobelpristagares kreativitet. Boken utgavs vid öppnandet av Nobelmuseets utställning Människor, miljöer och kreativitet i samband med Nobelprisets 100-årsjubileum.

Katalogen har belönats med Silverägget och Utmärkt Svensk Form år 2002.

Människor, miljöer och kreativitet

I denna utställning får du veta mer om Nobelpriset, Nobelpristagarna från 1901 fram till idag, och om Alfred Nobel och de Nobelprisutdelande institutionerna.

Ur bloggen

Museibutiken

Månadens vara i oktober

Skriv ned dina idéer i vår inbundna skrivbok, som rabatteras under oktober.

Publicerad 29 sep. Kommentarer

Månadens vara i september

Visste du att Sigvard Bernadottes Margretheskålar har en koppling till ett Nobelpris? Under september ger butiken 20 % rabatt på dem, kom in och hitta din favoritfärg!

Publicerad 26 aug. Kommentarer

Sommarens vara i butiken

Servera sommarens tårtor med Nobelservisens tårtspade! Under sommaren erbjuder vi 20 % rabatt.

Publicerad 28 maj. Kommentarer

Halstrad kolja med rödvinssås, gräddstuvad palsternacka och kokt potatis
Gryta på nötkött med grön chili med ris och yoghurt
Spaghetti med kronärtskockshjärtan, vitlök, persilja och parmesan