Människor, miljöer och kreativitet, katalog

Människor, miljöer och kreativitet handlar om skapandets mångfald. Genom berättelser om ett antal Nobelpristagares skapande verksamhet belyses de kreativa processerna inom vetenskap, litteratur och fredsarbete. I boken behandlas också ett antal miljöer som varit inspirerande och stimulerande för Nobelpristagares kreativitet. Boken utgavs vid öppnandet av Nobelmuseets utställning Människor, miljöer och kreativitet i samband med Nobelprisets 100-årsjubileum.

Katalogen har belönats med Silverägget och Utmärkt Svensk Form år 2002.

Människor, miljöer och kreativitet

I denna utställning får du veta mer om Nobelpriset, Nobelpristagarna från 1901 fram till idag, och om Alfred Nobel och de Nobelprisutdelande institutionerna.

Ur bloggen

Museibutiken

Pennan som skriver, mäter, pekar och skruvar

Penna

Nu ryms allt du behöver i en penna. I Nobelmuseets nya ingenjörspenna Construction finns vattenpass, två sorters skruvmejslar, linjal och pekare till din smartphone.

Under april månad ernjuder vi 20 % rabatt.

Publicerad 26 mar. Kommentarer

Månadens vara i mars

Alfred Nobel Lättläst

Vem var egentligen Alfred Nobel? Bengt Fredriksson berättar på lättläst svenska om uppfinnaren som grundade Nobelpriset.

Publicerad 27 feb. Kommentarer

Månadens vara i februari

Skriv snyggt med Nobelmuseets eleganta reservoarpenna. Under februari månad rabatteras den med 20 %.

Publicerad 28 jan. Kommentarer

Ugnsbakad kummel med purjolök, citronsås och potatis
Beef curry med tillbehör och ris
Vegetarisk chili med korianderkräm och nachos