Människor, miljöer och kreativitet, katalog

Människor, miljöer och kreativitet handlar om skapandets mångfald. Genom berättelser om ett antal Nobelpristagares skapande verksamhet belyses de kreativa processerna inom vetenskap, litteratur och fredsarbete. I boken behandlas också ett antal miljöer som varit inspirerande och stimulerande för Nobelpristagares kreativitet. Boken utgavs vid öppnandet av Nobelmuseets utställning Människor, miljöer och kreativitet i samband med Nobelprisets 100-årsjubileum.

Katalogen har belönats med Silverägget och Utmärkt Svensk Form år 2002.

Människor, miljöer och kreativitet

I denna utställning får du veta mer om Nobelpriset, Nobelpristagarna från 1901 fram till idag, och om Alfred Nobel och de Nobelprisutdelande institutionerna.

Ur bloggen

Museibutiken

Sommarens vara i butiken

Servera sommarens tårtor med Nobelservisens tårtspade! Under sommaren erbjuder vi 20 % rabatt.

Publicerad 28 maj. Kommentarer

Skåla i champagne

Lagom till examenstider erbjuder vi det festliga champagneglaset från Nobelservisen till rabatterat pris.

Publicerad 25 apr. Kommentarer

Pennan som skriver, mäter, pekar och skruvar

Penna

Nu ryms allt du behöver i en penna. I Nobelmuseets nya ingenjörspenna Construction finns vattenpass, två sorters skruvmejslar, linjal och pekare till din smartphone.

Under april månad ernjuder vi 20 % rabatt.

Publicerad 26 mar. Kommentarer

Programpunkter