Visningar på Nobelmuseet

Fördjupa dina kunskaper om Nobelpriset genom att boka en visning med en av våra kunniga och engagerade guider.

Visningstid är ca 60 minuter. Antal per visningsgrupp är 25 personer.
Språk: svenska, engelska, franska, tyska, spanska, italienska, japanska.

En trevlig början eller avslutning på visningen är ett besök i vår restaurang Bistro Nobel. Boka gärna bord i förväg på: 08-534 818 12, eller bistronobel@nobelmuseum.se

Specialvisningar

Nobelpris som förändrat världen

Nobelpriset tilldelas dem som ”gjort mänskligheten den största nyttan”. I denna visning får du veta mer om Nobelpris som har förändrat världen.

Nobelpristagare och kreativitet

Nobelmuseets basutställning heter ”Människor, miljöer och kreativitet”. I denna visning tittar vi närmare på Nobelpristagarna utifrån ett kreativietsperspektiv.

Alfred Nobel

Lär känna innovatören, entreprenören och kosmopoliten Alfred Nobel. I denna visning får du veta mer om mannen bakom Nobelpriset.

Taktil visning – Känn på Nobel

Följ med på en taktil visning anpassad för synskadade. Du får höra hela historien om Alfred Nobel och får känna på hans dödsmask. Med hjälp av föremål och filmer berättar vi också om Nobelprisets historia, den omtalade, glamorösa banketten och några intressanta och välkända Nobelpristagare. Alla filmer syntolkas.

Visningen är gratis för en grupp att boka under museets ordinarie öppettider. Max 10 personer per grupp.

Läs mer om museets tillgänglighetsarbete.

Prisinformation

Visningar under ordinarie öppettid på vardagar       1700 kr

Tillkommer entrékostnad per person                        80 kr
Tillkommer entrékostnad per person, pensionär      70 kr

Alla priser är ink. moms.

Telefon till bokningen: 08-534 818 18, E-post:bokning@nobelmuseum.se

För bokningar utanför museets öppettider, kontakta vår eventavdelning på e-post: event@nobelmuseum.se alt.
tel. 08-534 818 39, mobil 0725-40 29 49

Kontakta bokningen

E-post: bokning@nobelmuseum.se

Visas nu: Avtryck

14 Nobelpristagare om inspiration, förebilder och betydelsen av att föra något vidare

Människor, miljöer och kreativitet

I denna utställning får du veta mer om Nobelpriset, Nobelpristagarna från 1901 fram till idag, och om Alfred Nobel och de Nobelprisutdelande institutionerna.

Bistro Nobel

Välkomna till Nobelmuseets Svanenmärkta restaurang.
Bistro Nobel erbjuder allt från kafé och dagens lunch till middagsarrangemang.

För information och bokning:

Veckans meny

Boka skolprogram

Praktisk information

Vi tar emot skolklasser på tider då museet är stängt för allmänheten, det vill säga måndagar 08:00–17:00, övriga dagar 08:00–12:00.

Vi har i de flesta fall möjlighet att ta emot två skolklasser samtidigt.

Bokning

Helena Stappe