Visningar på Nobelmuseet

Fördjupa dina kunskaper om Nobelpriset genom att boka en visning med en av våra kunniga och engagerade guider.

Visningstid är ca 60 minuter. Antal per visningsgrupp är 25 personer.
Språk: svenska, engelska, franska, spanska, italienska, japanska.

En trevlig början eller avslutning på visningen är ett besök i vår restaurang Bistro Nobel. Boka gärna bord i förväg på: 08-534 818 12, eller bistronobel@nobelmuseum.se

Nobelmuseets basutställning
Människor, miljöer och kreativitet

Hur kom det sig att Alfred Nobel fick “idéernas idé” som har gett Nobelpris till mer än 800 människor och organisationer under mer än 100 år? Hur arbetar en kreativ människa? Lär dig mer om Nobelpriset och Nobelpristagarnas kreativitet genom att boka en guidad visning av vår basutställning Människor miljöer och kreativitet.

Erbjudande för pensionärsföreningar

50% rabatt på bokade visningar

Vi berättar om Alfred Nobel som innovatör, entreprenör och kosmopolit, om kreativitet och om idéer som förändrat världen.

Nytt pris 550 kr + entréavgift 70 kr per person.

Gäller för pensionärsföreningar, tisdag–fredag under museets ordinarie öppettider 2014.

Temavisningar

Du kan boka en fördjupad visning inom ett av våra Nobelämnen- fysik, kemi, medicin, litteratur, fred och ekonomi. I visningen berättar vi om några av de mest betydelsefulla och intressanta Nobelpristagarna och deras upptäckter genom åren.
Har du några önskemål så diskuterar vi gärna upplägget av visningen.

Taktil visning - Känn på Nobel!

Följ med på en taktil visning anpassad för synskadade. Du får höra hela historien om Alfred Nobel och får känna på hans dödsmask. Med hjälp av föremål och filmer berättar vi också om Nobelprisets historia, den omtalade, glamorösa banketten och några intressanta och välkända Nobelpristagare. Alla filmer syntolkas. Max 10 personer per grupp.

Visningen är gratis för en grupp att boka under museets ordinarie öppettider. Övriga tider, se prisinformation nedan.

Läs mer om museets tillgänglighetsarbete.

Prisinformation

Visning vardagar under ordinarie öppettid                1100 kr
Visning vardagar före öppning och efter kl 17.00      1700 kr
Visning helger under ordinarie öppettid                    1700 kr
Visning helger före öppning och efter kl 17.00          2500 kr

Tillkommer entrékostnad per person                         80 kr
Tillkommer entrékostnad per person, pensionär      70 kr

Alla priser är ink. moms.

Telefon till bokningen: 08-534 818 18, E-post:bokning@nobelmuseum.se

Kontakta bokningen

E-post: bokning@nobelmuseum.se

Visas nu: Nobelpriset: Idéer som förändrar världen

En utställning om hur Nobelprisbelönade arbeten har format och fortsätter att förändra vår värld.

Människor, miljöer och kreativitet

I denna utställning får du veta mer om Nobelpriset, Nobelpristagarna från 1901 fram till idag, och om Alfred Nobel och de Nobelprisutdelande institutionerna.

Bistro Nobel

Välkomna till Nobelmuseets Svanenmärkta restaurang.
Bistro Nobel erbjuder allt från kafé och dagens lunch till middagsarrangemang.

För information och bokning:

Veckans meny

Boka skolprogram

Praktisk information

Vi tar emot skolklasser på tider då museet är stängt för allmänheten, det vill säga måndagar 08:00–17:00, övriga dagar 08:00–12:00.

Vi har i de flesta fall möjlighet att ta emot två skolklasser samtidigt.

Bokning

Helena Stappe