William Butler Yeats

20111119–20111218

The life and works

William Butler Yeats fick Nobelpriset i litteratur 1923 och är en av Irlands mest kända poeter. Hans liv och verk lyfts nu upp i en utställning på Nobelmuseet, inlånad från irländska nationalbiblioteket. Besökaren kan bland annat titta på ett par korta filmer om Yeats och läsa faksimil av manuskript.

Foto: Yeats handstil i en dikt

Utställningar

Nobelmuseet har både permanenta och tillfälliga utställningar om Nobelpriset, Nobelpristagana, Alfred Nobel och relaterade ämnen.

Ur bloggen

Utställningar

Utställning i Rio de Janeiro

Den 12 mars invigs Nobelmuseets utställning The Nobel Prize: Ideas Changing the World i Rio de Janeiro, där den kommer att visas på Fundação Getulio Vargas till och med den 19 april.

Publicerad 10 mar. Kommentarer

Nya föremål på Nobelmuseet

Nu visas föremål donerade av 2013 års Nobelpristagare på Nobelmuseet.

Publicerad 30 jan. Kommentarer

Nybyggt om Nobelprisen

Efter en veckas ombyggnad är nu utställningsdelen som presenterar de aktuella pristagarna och priskategorierna åter öppen.

Publicerad 22 jan. Kommentarer