William Butler Yeats

20111119–20111218

The life and works

William Butler Yeats fick Nobelpriset i litteratur 1923 och är en av Irlands mest kända poeter. Hans liv och verk lyfts nu upp i en utställning på Nobelmuseet, inlånad från irländska nationalbiblioteket. Besökaren kan bland annat titta på ett par korta filmer om Yeats och läsa faksimil av manuskript.

Foto: Yeats handstil i en dikt

Utställningar

Nobelmuseet har både permanenta och tillfälliga utställningar om Nobelpriset, Nobelpristagana, Alfred Nobel och relaterade ämnen.

Ur bloggen

Utställningar

Nobel Creations, bakom kulisserna

Den 5 december öppnade utställningen Nobel Creations för allmänheten. Se hur det såg ut bakom kulisserna.

Publicerad 28 nov. Kommentarer

Musiktolkning av Modianos litteratur

Med en månad kvar till öppnandet av utställningen Nobel Creations är Cosima Lambert från Kungliga Musikhögskolan, i slutskedet av den kreativa processen med sin musiktolkning av Modianos litteratur.

Publicerad 7 nov. Kommentarer

Resande utställningar – Korea och Indien

Under hösten 2014 kan två resande utställningar ses, i Kora och i Indien.

Publicerad 20 okt. Kommentarer

Se menyn i Bistron