Pressinformation

Under Nobelveckan kommer det att finnas ett presscenter på Nobelmuseet, med tillgång till wifi och en arbetsstation. Öppettider för presscentret är 11:00–15:00.

För pressfrågor var vänlig kontakta Helena Wallemo, Press- och Marknadsansvarig, på 070-494 40 09 eller helena.wallemo@nobelmuseum.se.

Pressbilder

Nobels testamente visas för första gången

För första gången visas Alfred Nobels testamente för publik när utställningen Avtryck öppnar på Nobelmuseet 13 mars 2015. I det kortfattade testamentet läggs grunden till vad som blev Nobelpriset, världens mest prestigefyllda vetenskapliga och kulturella pris.

Pandemier, Einstein och DNA som bevis

Nobelmuseets vårprogram rymmer engagerande samtal om aktuella ämnen, korta föredrag om kända Nobelpristagare och djupdykningar i fantasieggande forskning.

Rekordår för Nobelmuseet

2014 blev ett rekordår för Nobelmuseet med 198 595 besökare. Det är en ökning med ca 8 % från 2013 då museet besöktes av 183 226 personer. Förutom turistmånaderna juli och augusti har även april, maj, oktober och november slagit rekord.

Nobelmuseet följer Fotografiskas exempel om fritt inträde för ökad integration

I en värld med över 50 miljoner människor på flykt vill Nobelmuseet vara med och verka för ett öppet och tolerant Sverige. Nobelmuseet följer Fotografiskas exempel om att erbjuda en mötesplats för nya och etablerade svenskar och ger fritt inträde för alla som medverkar i Kompis Sverige fram till nyvalet 22 mars.

Nobel Creations inleder Nobelveckan

Utställningen Nobel Creations slår upp portarna till Nobelveckan 2014 med öppen vernissage torsdag 4/12. Besökaren får se föremål som årets Nobelpristagare donerat till Nobelmuseet och ta del av fria tolkningar av årets Nobelpris som studenter från Beckmans Designhögskola och Kungliga Musikhögskolan skapat med hjälp av mode, musik och design.

Öppnar snart: Avtryck

14 Nobelpristagare om inspiration, förebilder och betydelsen av att föra något vidare

Ur bloggen

Nyheter

Internationella kvinnodagen

Sedan starten 1901 har Nobelpriset endast delats ut till kvinnor vid 47 tillfällen – endast 5 % av gångerna. På Internationella Kvinnodagen den 8 mars lägger vi extra fokus på dem, och här kan du läsa några av deras historier. 

Publicerad 4 mar. Kommentarer

Vårerbjudande på skolprogram

Låt dina elever inspireras, utmanas och utvecklas på Nobelmuseet. Under februari och mars är det halva priset på alla våra skolprogram. 

Publicerad 23 jan. Kommentarer

Kan musikaliska gestaltningar förklara ett Nobelpris?

Studenter från Kungliga Musikhögskolan i samtal med Anna Johanna Lindkvist Forsberg från Nobelmuseet om det musikaliska arbetet bakom utställningen Nobel Creations. 

Publicerad 22 jan. Kommentarer

Kontakt

Nobelmuseet Stortorget 2, Gamla Stan, Box 2245, 103 16 Stockholm
work 08-534 818 00
Ansvarig utgivare: Olov Amelin

Main sponsors

Idag på museet

Öppettider

11:0017:00

Visningar

Programpunkter

No events today.

Dagens lunch

Potatis- och pumparaggmunkar med krämig skaldjurssallad
Kalvfärslimpa med örtvelouté och auberginegratäng
Asiatisk sötpotatisburgare med jordnötssås, inlagd gurka och groddsallad
Fisk- och skaldjurschowder med asiatiska smaker