Pressinformation

För pressfrågor och bilder var vänlig kontakta Helena Wallemo, Press- och Marknadsansvarig, på 070-494 40 09 eller helena.wallemo@nobelmuseum.se.

Pressbilder

Programhöst på Nobelmuseet 2014

Under höstens 25 program får vi bland annat höra Kulturradion och vetenskapsradion spekulera om möjliga Nobelpris, vi får veta utsikterna om bättre behandling av hudcancer och vi kan följa med på en heldag med Hans Rosling under rubriken "För en bättre värld". Som ett crescendo avslutas hösten med stort firande av Nobeldagen 10 december med visningar i frack och långklänning och Nobellunch.

EN FILM OM GRAFEN

På Nobelmuseet visas just nu ”Nobelpriset: Idéer som förändrar världen”. Utställningen består av två huvuddelar: Nobelpris i vardagen och Nobelpris i framtiden. Vardagsföremål som t.ex. ett par blå denim-jeans (Adolf von Bayer, Nobelpriset i kemi 1905) varvas med en interaktiv del om framtiden. Dessutom visas en nyproducerad film om grafen.

Erik Axel Karlfeldt – Du många maskers man

Den 15 maj öppnar en liten utställning om Erik Axel Karlfeldt på Nobelmuseet i Stockholm. I utställningen visas bland annat Karlfeldts Nobeldiplom och Nobelmedalj i original.

Ny utställning på Nobelmuseet – Nobelpriset: Idéer som förändrar världen

Den 10 maj öppnar Nobelmuseets nya utställning ”Nobelpriset: Idéer som förändrar världen”. Utställningen kompletterar Nobelmuseets basutställning ”Människor, miljöer och kreativitet” och belyser den roll som Nobelprisbelönade arbeten har spelat och fortsätter att spela i vår omvärld.

Uppstart för Forskarhjälpen 2014: DNA-jakten

Nobelmuseets projekt för högstadieelever, Forskarhjälpen, är ett annorlunda sätt att lära ut naturkunskap. I dag går startskottet för fjärde omgången av Forskarhjälpen: DNA-jakten.

Visas nu: Nobelpriset: Idéer som förändrar världen

En utställning om hur Nobelprisbelönade arbeten har format och fortsätter att förändra vår värld.

Ur bloggen

Nyheter

Resande utställningar – Korea och Indien

Under hösten 2014 kan två resande utställningar ses, i Kora och i Indien.

Publicerad 20 okt. Kommentarer

Nobelprisveckan

Varje dag under veckan har gymnasielever fått chansen att ställa frågor om årets pristagare och deras arbete. På måndag är det dags för ekonomipriset. 

Publicerad 10 okt. Kommentarer

Nobelprisen 2014 tillkännages

Nobelprisen tillkännages enligt traditionen tidigt i oktober varje år. Se presskonferenserna live på Nobelmuseet. 

Publicerad 30 sep. Kommentarer

Kontakt

Nobelmuseet Stortorget 2, Gamla Stan, Box 2245, 103 16 Stockholm
work 08-534 818 00
Ansvarig utgivare: Olov Amelin

Main sponsors

Idag på museet

Öppettider

11:0017:00

Dagens lunch

Se menyn i Bistron