Bokning och praktisk information om skolbesök

Här hittar du svar till vanliga frågor kring besök på Nobelmuseet med en skolklass.

Vilka årskurser tar ni emot?

Alla, från 5-åringar i förskola till studenter på högskola.

Vilka program har ni för skolan?

Se på sidorna om våra program. De är sorterade stadievis.

Hur långa är skolprogrammen?

Det varierar mellan en timme till en hel dag. Information finns under varje program.

Vilka tider kan vi komma?

Främst vardagar mellan 8.30 och 12.00, men vi kan även ta emot grupper på eftermiddagar när museet är öppet, dock ett begränsat antal klasser samtidigt.

Hur bokar man?

Ring 08-534 818 18 eller maila till bokning@nobelmuseum.se. Meddela önskemål om dag, tid, program, samt kontaktinformation (telefon och e-post), skolans namn och antal elever.

Hur tar vi oss till er?

Det finns flera sätt, men det enklaste är att åka tunnelbana till Gamla Stan och gå vänster på Munkkbrogatan och sedan höger uppför Kåkbrinken tills ni kommer till Stortorget. Där ser ni vår huvudentré i det stora Börshuset. Undvik bil, det finns väldigt få parkeringsplatser och en stor del av Gamla Stan har förbud mot fordonstrafik dagtid. Om ni åker i bokad buss går det bra att den släpper av på slottsbacken. Museet ligger runt hörnet.

När ska vi vara där?

Försök att anpassa er resa så att ni kommer fram ungefär 10 minuter innan programmet börjar. Om museet är öppet kan ni gå in och meddela i kassan så blir ni insläppta. Om museet är stängt väntar ni utanför tills en pedagog kommer ut och möter er.

Vad kostar det?

Ett program kostar mellan 300 kronor (förskolegrupper) och 1500 kr (heldagsprogrammet Naturvetenskap och konst) beroende på längd och årskurs. Information finns vid respektive programs sida.

Om jag vill ha ett annat innehåll än det som finns hur gör jag då?

Ta kontakt med bokning@nobelmuseum.se eller skola@nobelmuseum.se så kan vi diskutera fram en lösning för er.

Vi vill bara besöka museet, utan att boka program. Hur gör vi då?

Föranmäl er gärna till bokning@nobelmuseum.se.  När ni kommer hit är det fri entré för alla under 18 år och även en medföljande lärare går in gratis. Meddela namn och telefonnummer så att vi kan få tag på er om något händer. Om ni vill ha en introduktion kan ni fråga i entrékassan. Har vi tid så kan vi berätta kort om museet. Gratis så klart! Det finns också material att arbeta med på sidan på egen hand.

Boka skolprogram

Praktisk information

Vi tar emot skolklasser på tider då museet är stängt för allmänheten, det vill säga måndagar 08:00–17:00, övriga dagar 08:00–12:00.

Vi har i de flesta fall möjlighet att ta emot två skolklasser samtidigt.

 


Bokning

Helena Stappe
Telefon: 08-534 818 18
E-post: bokning@nobelmuseum.se

Bokningen har öppet vardagar 9–16, lunchstängt 12–13.

Ur bloggen

Skola

Forskarkollo 2017

Så har då Forskarkollo 2017 gått av stapeln här på Nobelmuseet. 18 härliga 11-12-åringar var här och fick lära sig om och prova på allt ifrån hjärnforskning til fysikexperiment på Gröna Lund!

Publicerad 26 jun. Kommentarer

Karl von Frisch och bidansens språk

Om somrarna söker jag mig gärna till en trädgård med två höga lindar. Där kan det under soliga dagar i juli höras en ihållande brummande ton, som av en naturens egen orgel. Orgeln är i själva verket en kör av tusentals bin, humlor andra insekter på besök i de blommande lindarna. Var kommer alla dessa insekter ifrån? frågar jag mig inte så sällan. Och hur hittar de hit?

När det gäller honungsbin har den sista frågan besvarats ganska utförligt. Detta mycket tack vare Karl von Frisch (1886-1982), som för lite drygt hundra år sedan började gå till botten med hur bin beter sig.

Publicerad 27 mar. Kommentarer

Ett decemberbesök på Konserthuset

10 december 2016 – en dag bland alla andra? Läs vad en de lärare vi samarbetat med skriver om Nobelprisutdelningen!

Publicerad 19 dec. Kommentarer

Kontakt

Nobelmuseet Stortorget 2, Gamla Stan, Box 2245, 103 16 Stockholm
work 08-534 818 00
Ansvarig utgivare: Olov Amelin

Main sponsors

Idag på museet

Öppettider

09:0020:00

Dagens lunch

Dagens lunch serveras under veckodagar när Nobelmuseet är öppet.