En hållbar framtid

Ett skolprogram för gymnasiet om hållbar utveckling.

Hållbar utveckling. Vad är det? Hur påverkar det mig? Hur kan jag bidra och hur hänger det ihop med Nobelpriset?

I programmet ”En hållbar framtid” får eleverna inblick i och diskutera de globala hållbarhetsmålen i ett tvärvetenskapligt perspektiv.

Många Nobelpris berör problem som rör hållbar utveckling t.ex. energisnåla LED-lampor. Eleverna får ta del av några av dessa berättelser.

Eleverna får göra övningar kopplade till hållbarhetsmålen och se en nyproducerad film om klimatförändringar. Filmen är specialframtagen till detta skolprogram. Under programmet blir det tillfällen för diskussioner om på vilket sätt eleverna själva kan bidra till lokala och globala förändringar.

Skolprogrammet ”En hållbar framtid” har utvecklats i samarbete med SWEDESD och Projekt Bifrost. Projekt Bifrost stöds av NIES, Nordic Network for Interdisciplinary Environmental Studies och Mittuniversitet.

Kostnad: 700 kr
Programlängd: 90 min

Länkar till för- och/eller efterarbete

UNDP om de globala målen

UNDP:s tips på skolmaterial

Data Act Lab, en interaktiv kurs om de Globala målen

MyRight, ”Globala målen för alla” är en informationsfilm

WWF Ekologiska fotavtryck Hur många planeter skulle krävas om alla levde som du?

Kalkylator för skolor och elever – ekologiskt fotavtryck

BeChange – testa att koldioxidbanta

I augusti 2017 hölls en välbesökt lärarkväll om hållbar utveckling och undervisning under festival Stockholm Act. Här kan du ta del av de presentationer som hölls.

Boka skolprogram

Praktisk information

Vi tar emot skolklasser på tider då museet är stängt för allmänheten, det vill säga måndagar 08:00–17:00, övriga dagar 08:00–12:00.

Vi har i de flesta fall möjlighet att ta emot två skolklasser samtidigt.

Bokning

Helena Stappe
E-post: bokning@nobelmuseum.se

Bokningen har öppet vardagar 9–16, lunchstängt 12–13.

Visas nu: Litterär revolt

23 september 2017 – september 2018

Bilder av Nobelpristagare i litteratur

Vad är litterär revolt? Kan litteratur förändra världen?

Stängt

No tours today.