litteratur

Hur är det att intervjua en litteraturpristagare? Möt Ann Victorin, journalist från SVT, på tisdag 7 oktober då hon berättar om sina erfarenheter och upplevelser. 

Post date 3 okt.

Många frågar sig vem eller vilka som kommer föräras med årets Nobelpris i litteratur. Kulturradion kommer till Nobelmuseet för att spekulera kring litteraturpriset. 

Post date 26 sep.

Författarinnan Nadine Gordimer, som tilldelades Nobelpriset i litteratur 1991 har avlidit i Johannesburg efter en kort tids sjukdom. 

Post date 16 jul.

Tisdag 8 april kl 18 kommer LL-förlagets chef Laura Mendez, författaren Carin Svensson och illustratören Erica Jacobson och berättar om boken: Marie Curie - forskaren som sprängde gränser.

Post date 7 apr.

Nobelmuseet ställer ut ett samarbete med Rinkebyskolan om Nobelpristagare i litteratur. Montern står utställd på Stadsbiblioteket i Stockholm.

 

Post date 26 feb.

Lärarkväll 3/10 kl. 17.30-19.30

Nu har spekulationerna om vem som blir nästa Nobelpristagare i litteratur börjat. På vår lärarkväll berättar vi om detta samt också om höstens nya utställning Livets kalla smycke, som handlar om Herta Müller och hennes författarskap.

Välkommen till en lärarkväll i litteraturens tecken med Kristina Lugn!

Anmälningar senast 29/9 till kari.arnekleiv@nobelmuseum.se 

 

Post date 29 aug.

Kontakt

Nobelmuseet Stortorget 2, Gamla Stan, Box 2245, 103 16 Stockholm
work 08-534 818 00
Ansvarig utgivare: Olov Amelin

Main sponsors

Idag på museet

Öppettider

11:0020:00

Dagens lunch

Dagens lunch serveras under veckodagar när Nobelmuseet är öppet.