Uppdrag Nobel

Vad är Uppdrag Nobel? 

Med utgångspunkt i Alfred Nobel och Nobelpriset vill Nobelmuseet visa att människor kan förändra världen. Genom utställningar, aktiviteter, program och forskning vill museet inspirera och engagera.

På Nobelmuseet finns ett stort utbud av skolprogram för alla åldrar. Elever kan ta del av historien och framtiden och möta människor vars mod, kreativitet och envishet har påverkat vårt sätt att arbeta. 

Uppdrag Nobel är ett pedagogiskt verktyg utvecklat av Nobelmuseet i samarbete med Samsung. Det riktar sig i första hand till elever i högstadiet. Uppdrag Nobel gör det möjligt för skolklasser att utforska historier om Alfred Nobel och Nobelpristagarna på egen hand i museet, utan att boka en av våra pedagoger.

Verktyget består av ett antal interaktiva ”uppdrag” med fokus på Alfred Nobel och de sex Nobelämnena: fysik, kemi, medicin, litteratur, fred och ekonomi. Eleverna slutför ett uppdrag genom att leta reda på tre föremål på museet och svara på en quiz som sedan mejlas till till läraren. Uppdragen utförs med hjälp av surfplattor. Lärare kan kostnadsfritt boka en klassuppsättning plattor via Nobelmuseets vanliga bokning (se info nedan).

En klassuppsättning med surfplattor kommer finnas tillgänglig för bokning från och med 5 oktober 2015. Du kan läsa mer om vilka uppdrag som finns i ”Uppdrag Nobel” i den nedladdningsbara pdf:en nedan.

 

Målgrupp: Högstadiet
 

Uppdrag Nobel – Lärarhandledning


Bokning

Helena Stappe
Telefon: 08-534 818 18
E-post: bokning@nobelmuseum.se

 

Kontakt

Nobelmuseet Stortorget 2, Gamla Stan, Box 2245, 103 16 Stockholm
work 08-534 818 00
Ansvarig utgivare: Olov Amelin

Main sponsors

Idag på museet

Öppettider

Stängt

Dagens lunch

Dagens lunch serveras under veckodagar när Nobelmuseet är öppet.