Fashion Innovation

20111206–20120122

Beckmans Designhögskola tolkar Nobelpriset

The Nobel Prize in Medicine or PhysiologyThe Nobel Peace PrizeThe Nobel Prize in Literature

Modestudenter på Beckmans Designhögskola tolkar årets Nobelpris. Kreationerna är gestaltningar av prisen i fysik, kemi, medicin, litteratur, fred och ekonomi, de upptäckter och människor som tilldelats årets utmärkelse.

Den kreativa processen från ide till skapelse har dokumenterats under projektets gång. Materialet visas i en film framtagen av studenter på programmet för visuell kommunikation. Filmen visas tillsammans med de färdiga kreationerna i utställningen på Nobelmuseet. De sex kreationerna är också förslag på hur högtidsklädseln kan förnyas och förhålla sig till en tidsenlig klädkod. Projektet utforskar det som förenar Nobelpristagare och modeskapare - kreativiteten. Mod att tänka i helt nya banor, vilja att ifrågasätta etablerade teorier och innovativa kombinationer av insikter från olika fält är några av kreativitetens karaktäristika.

Följ bloggen om studenternas kreativa process.

The Nobel Prize in ChemistryThe Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in the Memory of Alfred NobelThe Nobel Prize in Physics

                            

Utställningar

Nobelmuseet har både permanenta och tillfälliga utställningar om Nobelpriset, Nobelpristagana, Alfred Nobel och relaterade ämnen.

Kontakt

Nobelmuseet Stortorget 2, Gamla Stan, Box 2245, 103 16 Stockholm
work 08-534 818 00
Ansvarig utgivare: Olov Amelin

Main sponsors

Idag på museet

Öppettider

Stängt

Visningar

No tours today.

Dagens lunch

Dagens lunch serveras under veckodagar när Nobelmuseet är öppet.