Fashion Innovation 3

20131205–20140504

Beckmans Designhögskola och Kungliga Musikhögskolan tolkar Nobelpriset 2013

I Fashion Innovation 3 gör studenter från Beckmans designhögskola och Kungliga Musikhögskolan tolkningar av årets Nobelpris. Deras skapelser är adaptioner av prisen i fysik, kemi, medicin, litteratur, fred och ekonomi; upptäckterna och prisen. I både mode och musik får vi se årets Nobelpris speglade. Studenter vid Beckmans program för Visuell kommunikation har följt arbetsprocessen och dokumenterat resultaten i film och tryckt material. 

Projektet utforskar vad som förenar Nobelpristagare, modestudenter, och kompositörer: kreativitet. Modet att tänka i helt nya banor, att våga ifrågasätta etablerade teorier, innovativa kombinationer av insikter från olika fält, detta är några av kreavititetens karaktärsdrag.

Göran Sundberg, lektor vid Beckmans Designhögskola:

"För Beckmans Designhögskola är det här ett unikt tillfälle att få reflektera kring innovationsprocesser i ett större perspektiv och på högsta nivå. Det är fantastiskt att få arbeta med idéer – något som förenar alla discipliner som möts i utställningen."

Ola Bengtsson, prefekt vid institutionen för jazz på Kungl. Musikhögskolan

"Att skapa musik till något så stort och spännande som ett Nobelpris har varit en verklig utmaning för jazzstudenterna vid KMH. Vilken musik kan man improvisera eller komponera för Nobelpris i kemi, eller ekonomipriset till Alfred Nobels minne? Jag kan knappt vänta tills dörrarna öppnar på Nobelmuseet."

Deltagande studenter

Beckmans Designhögskola

Josephine Bergqvist, Amanda Blom, Olle Daunfeldt, Malin Delin, Siah Javaheri, Livia Schuck Johansson, Isabelle Larsson Knobel, Victor Lind, Klara Modigh, Petra Norden, Emma Röstlund, Anna Scholz, Johanna Welinder

Anna Dormer Volgsten, Linnea Mesko, Axel Lokrantz, Tomas Möller

Kungliga Musikhögskolan

Tippan Phasuk, Filipe Raposo, Sebastian Bergström, Isabell Gustafsson-Ny, Guto Lucena

Alla foton: Tomas Möller. 

Fashion Innovation från tidigare år

Fashion Innovation 2

Fashion Innovation 

   

Utställningar

Nobelmuseet har både permanenta och tillfälliga utställningar om Nobelpriset, Nobelpristagana, Alfred Nobel och relaterade ämnen.

Kontakt

Nobelmuseet Stortorget 2, Gamla Stan, Box 2245, 103 16 Stockholm
work 08-534 818 00
Ansvarig utgivare: Olov Amelin

Main sponsors

Idag på museet

Öppettider

Stängt

Visningar

No tours today.

Dagens lunch

Dagens lunch serveras under veckodagar när Nobelmuseet är öppet.