The Missing Peace

20101009—20110109

Konstnärers perspektiv på Dalai Lama

Nobelmuseet uppmärksammar fredspristagaren den fjortonde Dalai Lama i utställningen The Missing Peace – konstnärers perspektiv på Dalai Lama. I utställningen har konstnärer från olika länder har låtit sig inspireras av Dalai Lama och hans gärning. Utställningen innehåller såväl måleri som skulptur, fotografi och videoinstallationer. Bland de medverkande konstnärerna finns Laurie Anderson, Marina Abramović och Bill Viola.

Den fjortonde Dalai Lama, som är Tibets andlige ledare, tilldelades Nobels fredspris 1989. Alltsedan den militära ockupationen av Tibet 1959 har han arbetat för att landet skall erkännas som en autonom stat. Genom tolerans och ömsesidig respekt menar Dalai Lama att det går att hitta en lösning i Tibetkonflikten. Utställningen är producerad av 100 Committee for Tibet och The Dalai Lama Foundation. De konstverk som visas på Nobelmuseet är ett urval av de 88 konstverk som totalt ingår i The Missing Peace – konstnärers perspektiv på Dalai Lama. 

Artists consider the Dalai Lama

Foto: Skulptur från utställningen

Utställningar

Nobelmuseet har både permanenta och tillfälliga utställningar om Nobelpriset, Nobelpristagana, Alfred Nobel och relaterade ämnen.

Kontakt

Nobelmuseet Stortorget 2, Gamla Stan, Box 2245, 103 16 Stockholm
work 08-534 818 00
Ansvarig utgivare: Olov Amelin

Main sponsors

Idag på museet

Öppettider

Stängt

Visningar

No tours today.

Dagens lunch

Dagens lunch serveras under veckodagar när Nobelmuseet är öppet.